VULIN ZGAĐEN IZJAVOM SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Ovo je pretnja i uvreda za sve ljude koji žive u Srbiji!
Aleksandar Vulin, Foto: Espreso.co.rs / Darimir Banda / Filip Plavčić

oštra osuda

VULIN ZGAĐEN IZJAVOM SERGEJA TRIFUNOVIĆA: Ovo je pretnja i uvreda za sve ljude koji žive u Srbiji!

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, ocenio je danas da je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uvredama na račun Mađara, na današnjem protestu

Objavljeno:

Ministar odbrane i predsednik Pokreta socijalista, Aleksandar Vulin, ocenio je danas da je lider Pokreta slobodnih građana Sergej Trifunović uvredama na račun Mađara, na današnjem protestu "Jedan od pet miliona", uputio opasan poziv na međunacionalnu mržnju. "Zgađen sam uvredama koje je Trifunović uputio prema našim džavljanima mađarske nacionalnosti. Predstavljati rođene državljane Srbije, Mađare, kao nekog ko je naseljen i ko je stranac, i ko je pretnja, uvreda je za sve ljude koji žive u Srbiji, ali i opasan poziv na međunacionalnu mržnju", saopštio je Vulin. On je naglasio da zna da ni jedan Srbin ne misli kao Trifunović. "Nadam se da niko spolja neće pokušati da prikaže Trifunovića kao glas Srbije, kao opravdanje za napade na Srbiju i sve Srbe", rekao je Vulin.

"Drage moje mađarske komšije, nemojte nikada ni da pomislite da je Trifunović Srbija", poručio je Vulin.

UDRUŽENjE: TRIFUNOVIĆ PONOVO UBIO MAĐARSKOG HEROJA SA KOŠARA Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosovu i Metohiji večeras je najoštrije osudilo izjavu lidera PSG Sergeja Trifunovića da predsednik Aleksandar Vučić “u Srbiju naseljuje Sirijce i Mađare" i istaklo da je tim govorom mržnje direktno prozvao i uvredio porodice kosmetskih žrtava. “Među žrtvama su i pripadnici mađarske nacionalne manjine, čija je domovina Srbija i za koju su svoje živote položili na Kosovu i Metohiji. Zar, političkom glumcu bivše vlasti, smeta i prolivena krv vojnika Tibora Cerne, koja osta na Crvenoj stazi na Košarama”, saopštilo je Udruženje.

BONUS VIDEO: EVO ŠTA MU SE DESILO: Iskrena ispovest pacijenta iz Padinska Skele

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.