Brnabić: Nisam čula za plakate protiv NUNS-a, ali osuđujem
Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije čula za plakate na kojima je NUNS predstavljen kao "udruženje neprijatelja Srbije", Foto: Fonet

na konferenciji za novinare

Brnabić: Nisam čula za plakate protiv NUNS-a, ali osuđujem

Premijerka Ana Brnabić izjavila je da nije čula za plakate na kojima je NUNS predstavljen kao "udruženje neprijatelja Srbije"

Objavljeno:

Međutim, kako kaže, napadi na novinare bilo kog udruženja i medija su "neprihvatljivi i neprimereni".

"O slobodi medija sam uvek spremna da otvoreno pričam. Meni je jednako da li je napad na UNS ili NUNS, takvi napadi su neprihvatljivi i neprimereni. Jednako je strašno ako neko napadne novinarku Pinka ili verbalno novinara N1, nedopustivo je i jedno i drugo", kazala je Ana Brnabić na konferenciji za novinare u Vladi Srbije. Ona je ocenila i da "nisu evropske vrednosti da predsednik NUNS-a (Slaviša Lekić) izabranog predsednika države naziva ubicom". "Ako hoćemo u EU, svi ćemo morati da poštujemo evropske vrednosti, onda će i predsednik NUNS-a morati da poštuje evropske vrednosti", rekla je premijerka.

Podsećamo, novinarke televizije Pink Gordana Uzelac i Mara Dragović napadnute su neposredno posle protesta pokreta Dveri i Zdrave Srbije 16. septembra ispred Pinka. Televizija Pink tada je tvrdila da je Gordana Uzelac zadobila potres mozga, a da je Dragovićevoj polomljeno rebro, zbog čega su tri dana provele na Urgentnom centru, dok je list Danas objavio medicinski izveštaj sudskog veštaka Branimira Aleksandrića u kojem se navodi da one nisu imale teške povrede.

BONUS VIDEO:

Zamalo tuča i sukob pristalica lika i dela Milana Nedića i pristalica Demokratske stranke

(Espreso.co.rs / )


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.