150 minuta sa Putinom: Vučić se danas u Moskvi sastaje sa ruskim predsednikom - najduži sastanak do sada!
Foto: Fonet

važna poseta

150 minuta sa Putinom: Vučić se danas u Moskvi sastaje sa ruskim predsednikom - najduži sastanak do sada!

Na sajtu Kremlja je objavljeno da će dvojica predsednika razgovarati o daljem unapređenju strateškog partnerstva, u političkoj, trgovinsko-ekonomskoj i humanitarnoj oblasti.

Objavljeno:

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se danas u Moskvi sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom.

Predsednik Srbije je najavio da će taj sastanak biti najduži do sada i trajaće više od dva i po sata, a obuhvatiće više tema, među kojima su i razvoj ekonomskih odnosa, ističući da ima puno naših radnika koji u Rusiji rade, za naše i ruske firme, i da će se razgovarati i o njihovom statusu.

Vučić navodi da će se razgovarati o daljim međusobnim trgovinskim odnosima, o uvećanju robna razmena koja je dobra i koja se, kako kaže, u 2017. godini oporavila. Predsednik Srbije je naveo i da će biti potpisani sporazumi vezani za gas, da će se razgovarati o vojno-tehničkoj saradnji, o Kosovu i Metohiji i odnosima u regionu, o Kataloniji i svemu što se zbiva u Evropi i svetu. Na sajtu Kremlja je objavljeno da će dvojica predsednika razgovarati o daljem unapređenju strateškog partnerstva, u političkoj, trgovinsko-ekonomskoj i humanitarnoj oblasti. Na dnevnom redu biće i međunarodna pitanja. Predviđeno je potpisivanje više sporazuma, a dvojica predsednika će se posle sastanka obratiti medijima. Predsednik Vučić obišao je juče naučno-tehnološki park Zarjadje, koji se nalazi tik uz Crveni trg i Kremlj. Supruzi Vitalija Čurkina, Irini, predsednik Srbije uručio je Orden srpske zastave prvog stepena, kojim je nekadašnji ambasador Rusije u UN posthumno odlikovan.

Vučić je, na svečanosti upriličenoj tim povodom u ambasadi Srbije u Moskvi, rekao da je Čurkin, između ostalog, zaslužan za to što danas srpski narod nije označen kao genocidan.

U međuvremenu u Srbiji

Za to vreme, Vučićeva stranka SNS najavljuje da će o svim lažima Dragana Đilasa, kao i o stvarnim događajima, predsednik Aleksandar Vučić govoriti narednog ponedeljka u obraćanju javnosti.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.