GAŠIĆ, STEFANOVIĆ I VULIN DOBAJAJU 20 MILIJARDI VIŠE: Država častila BIA, ministarstvo policije i odbrane!
Foto: Fonet, Beta, Dragan Kadić

najbliži vlasti

GAŠIĆ, STEFANOVIĆ I VULIN DOBAJAJU 20 MILIJARDI VIŠE: Država častila BIA, ministarstvo policije i odbrane!

Najveće povećanje dobija Ministarstvo odbrane

Objavljeno:

Ako predloženi budžet za 2018. godinu dobije podršku poslanika, ministarstvo odbrane, ministarstvo unutrašnjih poslova i BIA u narednoj godini dobiće oko 20 milijardi dinara više za finansiranje svojih potreba nego što imaju u aktuelnom budžetu.

Aleksandar Vulin, Nebojša Stefanović i Bratislav Gašić imaće povećanje od 16,5 odsto.

Najveće povećanje od opredeljenog novca dobiće Ministarstvo odbrane, i to 70,5 milijardi dinara, što je povećanje od nešto manje od 20 odsto nego u ovoj godini.

foto: beta/darimir banda

Povećanje od 15 odsto dobila je Bezbednosno-informativna agencija. U ovoj godini BIA je na raspolaganju imala 4,62 milijarde budžetskog novca, dok je za 2018. godinu planirano 5,3 milijardi dinara.

foto: Fonet/aleksandar levajković

Za potrebe Ministarstva unutrašnjih poslova u narednoj godini opredeljeno je 75 milijardi dinara, što je za devet milijardi, odnosno 13,6 odsto više nego u 2017. godini.

foto: Beta

Ono što je karakteristično za budžetska izdvajanja za BIA u predlogu budžeta jeste da ne postoji nikakva specifikacija troškova.

Za razliku od ministarstava odbrane i policije, gde se detaljno navodi koliko novca će biti iskorišćeno za plate zaposlenih, koliko za opremanje, nabavke i druge potrebe, u delu za BIA i u 2017. i u 2018. godini nema nijedne stavke.

Bezbednosno-informativnu agenciju smo pitali zašto nemaju specifikaciju troškova kao ministarstvo odbrane i ministarstvo unutrašnjih poslova, otkud toliko povećanje i kako će novac iz budžeta biti iskorišćen, međutim, do objavljivanja ovog teksta odgovor nismo dobili.

(M. R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.