INCIDENT U HAGU UOČI PRESUDE MLADIĆU: Mladić došao sa zastavom Srbije, ŽENA GA NAPALA (VIDEO)
Foto: Printscreen/N1

IZRICANJE PRVOSTEPENE PRESUDE

INCIDENT U HAGU UOČI PRESUDE MLADIĆU: Mladić došao sa zastavom Srbije, ŽENA GA NAPALA (VIDEO)

Intervenisala je obližnja policija koja je smirila situaciju

Objavljeno: 10:09h

Reporteri N1 iz Haga javljaju da je sati i po pre izricanja presude ratnom komandantu Vojske RS Ratku Mladiću došlo do incidenta ispred sudnice.

Naime, kako navodi portal N1, neimenovani muškarac je ispred sudnice došao sa zastavom Srbije gde su već stajali brojni članovi udruženja iz BiH koji su došli kako bi pratili izricanje presude.

Reagovala je Bakira Hasečić, predsednica Udruženja "Žena-žrtva rata", koja je pokušala da otme zastavu. Intervenisala je obližnja policija koja je smirila situaciju. "Idi odavde i ne provociraj", kazala je Hasečić neimenovanom muškarcu.

foto: Profimedia

- Podsetimo, za danas u 10 časova zakazano je čitanje prvostepene presude Ratku Mladiću. - Njegov advokat izjavio je jutros za RTS da će se on pojaviti u sudnici i da želi da prisustvuje izricanju presude. - Mladić je optužen za genocid nad oko 7.000 Muslimana iz Srebrenice, progon Muslimana i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i otimanje “plavih šlemova“ UN. Dve tačke optužnice Mladića terete za genocid, a pet za zločine protiv čovečnosti: progon, istrebljenje, ubistva deportacije i prisilno premeštanje, kao zločine protiv čovečnosti. U dodatnih pet tačaka, Mladić je optužen je i za ubistvo, teror, nezakonite napade na civile i uzimanje talaca, kao kršenje zakona i običaja rata.

(Espreso.co.rs/N1info.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.