RUSKI AMBASADOR IH JE OPTUŽIO ZA ANTISRPSTVO: Lideri opozicije su odgovorili Čepurinu!
Foto: Fonet, Beta

bez dlake na jeziku

RUSKI AMBASADOR IH JE OPTUŽIO ZA ANTISRPSTVO: Lideri opozicije su odgovorili Čepurinu!

Optužbe nastale zbog posete američkog zvaničnika Brajana Hojta Jia Srbiji

Objavljeno:

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin dao je intervju u kome je neobično oštrim, nediplomatskim rečnikom govorio o poseti američkog zvaničnika Brajana Hojta Jia Srbiji, u kojem je srpsku opoziciju optužio za antisrpstvo.

Ruski ambasador optužio opoziciju u Srbiji za antisrpstvo: Hojt Ji je 75. zamenik 24. pomoćnika u Americi!

Izjavu ruskog ambasadora prokomentarisali su članovi opozicije!

foto: Espreso

- Optužbe za antisrpstvo su već viđene i sasvim sigurno ne mogu da donesu išta dobro Srbiji i našem društvu. Različite podele na "izdajnike" i "patriote" imale su tragične posledice i po Srbiju i po region u prošlosti. Svakako, dužnost svih odgovornih političara je da, u interesu građana Srbije, budu otvoreni za razgovore i sa predstavnicima Istoka i Zapada. Vlada Srbija uveliko pregovara sa EU i vreme je da se jednoznačno opredeli za evropski put, a na tom putu pored direktne koristi koju ce imati građani, zvanična državna politika mora, pre svega, da pokaže privrženost evropskim vrednostima jer upravo to je kamen spoticanja onih koji vode državu ka EU a u isto vreme bi da završimo u Moskvi - rekao je lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac.

foto: Filip Plavčić

Lider Dveri Boško Obradović ne deli njegovo mišljenje, pa je za "Espreso" rekao da se ne seća kad je neki američki diplomata dolazio u Srbiju, a da nije imao antisrpske stavove.

- Zato Dveri nisu bile na sastanku sa pomenutim nižerazrednim američkim kurirom. Ruski ambasador je prijatelj Srbije i njegove reči tako i doživljavam, kao dobronamerni i bratski savet na kraju mandata. Jer, zaista postoji opozicija koja bi radila u interesu Zapada isto kao i Vučićeva vlast, ali postoje i Dveri koje su prava opozicija i sadašnjem i bivšem režimu - rekao je Obradović za "Espreso".

foto: Fonet

Sanda Rašković Ivić rekla je da se ambasador Čepurin nediplomatski poneo i izašao iz okvira izjava koje treba da daje ambasador.

- To može da prođe u Srbiji gde se neki ambasadori ponašaju kao namesnici - prokuratori. Verujte da na primer u Italiji slične izjave ruskog ili američkog ambasadora, a o drugima da ne govorimo, nije moguće čuti - rekla je Rašković Ivić.

(M.R.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.