JERKOV ODBRUSILA IRINEJU, rat se zahuhtava: Pravite Srbiju DA MOŽEMO DA IZDRŽAVAMO DECU RADOM, NE ČLANSKIM KARTAMA!
Foto: Dragana Udovičić

pojedinci na vlasti

JERKOV ODBRUSILA IRINEJU, rat se zahuhtava: Pravite Srbiju DA MOŽEMO DA IZDRŽAVAMO DECU RADOM, NE ČLANSKIM KARTAMA!

‚‚Nijedna kampanja mržnje i zatvaranje očiju pred njom neće promeniti tu činjenicu"

Objavljeno:

VOZAČI, PLJUŠTE NOVE, PAPRENE KAZNE! Zakon se menja, OD POJASA, DO NIVOA ALKOHOLA!

Narodna poslanIca i koordinatorka Ženske parlamentarne mreže Aleksandra Jerkov reagovala je na nedavnu izjavu patrijarha Irineja da su ‚‚Srpkinje dužne da rađaju".

Reakciju poslanice Jerkov, na izjavu patrijarha premosimo vam u celosti:

‚‚ Kada grupa muškaraca koji su odlučili da nemaju decu danima napada, vređa i javno osuđuje žene koje su odlučile istu stvar kao i oni, to je problem kojim ne treba da se bave samo žene, već celo društvo.

Kada država, institucije i političari ćute dok je u toku ovaj lov na veštice bez dece, znajući da će svako ko progovori biti izložen salvama uvreda, to je znak da u državi nešto nije u redu.

foto: Dragana Udovičić

Umesto da osudi ovu strašnu kampanju protiv žena, vrh države ili ne reaguje ili se sastaje sa muškarcima koji su odlučili da nemaju decu i sa njima raspravlja o strategijama kojima će se postići da žene postanu svesne da im je rađanje najveća, a po mogućstvu i jedina, društvena uloga. Činjenica da na sastanku predsednika i patrijarha na kom se razgovaralo upravo o tome nije bilo nijedne žene govori sama za sebe.

Umesto što povlađuje onima koji ovu kampanju vode, država bi trebalo da se postara da stvori uslove za zasnivanje porodice u Srbiji. Da izgradi vladavinu prava, a ne privatnu državu pojedinaca na vlasti. Da stvara društvo znanja, a ne jeftine radne snage. Da se postara da stvori Srbiju u kojoj se živi od rada, a ne od članskih karata.

foto: Dragana Udovičić

Hrabre žene su se izborile za pravo da odlučuju o rađanju i svom telu pre više decenija. Nijedna kampanja mržnje i zatvaranje očiju pred njom neće promeniti tu činjenicu", rekla je Aleksandra Jerkov u saopštenju.

Podsetimo, u javnosti se ovih dana digla velika prašina zbog izjave koju je patrijarh Irinej dao zamedije, a odnosi se na žene i rađanje dece.

foto: Dragana Udovičić

(Espreso.co.rs / Izvor: alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.