DOZLOGRDIO SVIMA! Vulin samo što nije smenjen, evo ko je najviše poludeo zbog tetke iz Kanade!
Foto: Beta/Miloš Mirkov

neće mu proći

DOZLOGRDIO SVIMA! Vulin samo što nije smenjen, evo ko je najviše poludeo zbog tetke iz Kanade!

Pojedini ministri su veoma ogorčeni i spremni da premijerki Ani Brnabić predlože da Vulina smeni sa čela ministarstva odbrane

Objavljeno:

Uzdrmala se fotelja Aleksandru Vulinu nakon afere oko kupovine stana vrednog 205.000 evra!

DA VULIN UĐE U ZADRUGU POŠALJITE 1! Da uđe u Parove pošaljite 2! (FOTO)

Kako “Alo!“ saznaje ostanak ministra odbrane Aleksandra Vulina u Vladi pod velikim je znakom pitanja!

Prema rečima izvora iz Vlade pojedini ministri su veoma ogorčeni i spremni da premijerki Ani Brnabić predlože da Vulina smeni sa čela ministarstva odbrane jer smatraju da njegova afera i način na koji se pravdao posle ozbiljno narušava kako ugled same Vlade Srbije tako i ostalih ministara.

foto: Marina Lopičić

- Nekolicina ministara uverena je da je ovo nešto preko čega se ne može i ne sme preći i smatraju da Vulin mora da preuzme maksimalnu odgovornost. Pritisak javnosti postaje nepodnošljiv i sa njega se prenosi na celu Vladu. Ti ministri smatraju da bi sa njegove srtrane bilo najbolje da sam podnese ostavku što pre, a ne da čeka da bude smenjen - kaže izvor "Aloa". On dodaje da u Nemanjinoj 11 ima i onih ministara koji smatraju da je ovde reč o organizovanoj hajki protiv Vulina i da sve treba samo izignorisati.

A GDE JE PEČAT? Vuline, POKAŽI PASOŠ i dokaži da si bio 23 puta kod tetke u KANADI!

Na pitanje da li bi bio sprema da preuzme svu odgovornost ukoliko bi mu ona bila zatražena na Vladi, a zbog afere oko stana, ministar Vulin za “Alo!“ odgovara:

foto: Nebojša Mandić

- Nema afere. Ima samo kampanje koja se vodi protiv mene. Ima samo odluka nadležnih organa da nema afere i da nema krivičnih dela - kaže Vulin.

Sa druge strane, politički analitičar Saša Borojević za “Alo!“ navodi da protiv Vulina hajku vode isti oni mediji koji su “smenjivali“ i bivšeg ministra odbrane Bratislava Gašića i to samo zato što su i jedan i drugi neskriveno naklonjeni Rusiji.

foto: Fonet/Zoran Mrđa

- Pritisak Zapada na Srbiju je ogroman i prilično jak za relativno malu zemlju kao što je Srbija. Doduše, Srbija je mala isključivo u geografskom smislu, ali ne i u geopolitičkom! Svako ko stane uz Rusiju ili pokuša da propagira ruski uticaj u Srbiji doživljava medijski linč i svaki drugi. Srbija do 2020. godine mora biti slomljena, to je plan koji predvodi Hojt Li, ako znamo da je samo u poslednjih pet godina ušlo šest miliona evra za NVO organizacije onda možemo da kažemo da je ovo ništa sta nas tek čeka. Danas je to ministar Vulin, juče je to bio Gašić, sutra će biti Vučić, svakako ono što mogu sa sigurnošću da tvrdim, a to je da Zapad na svaki način pokušava da spreci dolazak Migova i naoružanja u Srbiji ili da minimalizuje uspeh u naoružavanju Vojske Srbije - navodi analitičar i dodaje:

- Na platnom spisku Zapada su i generali u penziji, vojna lica, sudije, tužioci pa čak i pojedini ljudi koji se već duže vreme finansiraju iz budžeta Srbije. Krajnji cilj je da se kod građana Srbije uništi poverenje ka Vojci Srbije, uništi svaki kontakt sa Republikom Srpskom kao i ekonomska saradnja sa Rusijom.

foto: Beta/Miloš Mirkov

Ministar odbrane Aleksandar Vulin Agenciji za borbu protiv korupcije prijavio je da je 205.000 evra kojima je kupio stan u Beogradu, dobio kao dugoročni zajam od tetke svoje supruge. To obrazloženje nije ubedilo Agenciju za borbu protiv korupcije, koja je Vulina prijavila Tužilaštvu za organizovani kriminal jer novac nije prijavljen na carini, niti na računima ministra i njegove supruge ima bilo kakvih dokaza o toj transakciji. Ipak, posle dve godine, slučaj je zatvoren odbacivanjem krivične prijave Agencije.

Poverenik za samostalnost tužilaca Goran Ilić ocenio je juče da bi bilo korisno da tužilac koji je odbacio krivičnu prijavu protiv ministra Aleksandra Vulina zbog sumnje u porekla novca kojim je kupio stan, objavi obrazloženje odluke zašto je to odlučio, posebno zbog interesovanja javnosti za taj slučaj. “Ne mogu da komentarišem odluku konkretnog tužioca u ‘slučaju Vulin’. Nisu mi poznati razlozi koje je nadležni tužilac imao prilikom donošenja odluke. Mislim da bi bilo korisno da nadležni tužilac objavi obrazloženje odluke ili deo obrazloženja”, izjavio je Ilić.

(Espreso.co.rs / Izvor: Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.