ĐILAS, ŠAPIĆ, ĐURIČKO ILI VUJOVIĆ: Ko će biti novi gradonačelnik Beograda? (ANKETA)
Foto: Filip Plavčić, Nebojša Mandić, Dragan Kadić, Fonet

gradski izbori

ĐILAS, ŠAPIĆ, ĐURIČKO ILI VUJOVIĆ: Ko će biti novi gradonačelnik Beograda? (ANKETA)

Jedna dama i tri džentlmena pominju se kao najrealnija imena koja će Beograđani videti na listiću!

Objavljeno:

Beogradski izbori se bliže, i po svemu sudeći, ime novog gradonačelnika srpske prestonice znaće se početkom sledeće godine. Iako se o smeni aktuelnog gradonačelnika Siniše Malog govori već više od godinu dana, izgleda da od te odluke nema ništa do završetka gradskih izbora.

POVRATAK OTPISANOG! ĐILAS: Ljudi me zaustavljaju na ulici i traže da se vratim u politiku

NAJLEPŠA ŽENA SRPSKE POLITIKE: Da li će Irena Vujović biti novi gradonačelnik BEOGRADA? (FOTO)

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Kajem se što sam ušao u politiku! Da se vrati vreme, ne bih! (VIDEO)

U Beogradu glasa više od milion i šesto hiljada birača, pa se njihovi glasovi reflektuju na celu Srbiju. Upravo ova informacija veoma je značajna za srpsku opoziciju, koja u predstojećim izborima vidi svoju novu šansu. Ukoliko se sve stranke ujedine i podrže jednog kandidata, mogućnost pobede na gradskih izborima je velika, smatraju analitičari.

Da li će se ujediniti ostaje da vidimo, ali četiri imena za koja se šuška da će biti kandidati za novog gradonačelnika su Dragan Đilas, Aleksandar Šapić, Nikola Đuričko i Irena Vujović.

foto: Beta

Dragan Đilas, bivši gradonačelnik Beograda i nekadašnji lider Demokratske stranke, ozbiljno razmišlja o povratku u politiku, i to tako što će se kandidovati na izborima u glavnom gradu.

Đilas će po svemu sudeći biti nezavisni kandidat, a da će njegovim povratkom trka za prvog čoveka prestonice biti interesantna, već sada je jasno. Inače, zanimljivo je što je Mali iskoristio priliku da potkači svog prethodnika, kome je zamerio pre svega prekomerno zaduživanje, što mnogi tumače kao nagoveštaj Đilasovog povratka na velika vrata prestonice. Čak se pominje u da se u Srpskoj naprednoj stranci plaše ove odluke, jer je Đilas do sada pobeđivao Vučića!

foto: Filip Plavčić

Aleksandar Šapić, predsednik opštine Novi Beograd, jedini je koji je javno rekao da će se kandidovati za gradonačelnika Beograda, kao nezavisni kandidat. On je jednom prilikom rekao da će na predstojeće izbore za Beograd izaći kao na priredbu, bez velike kampanje, bez provlačenja afera za protivnike, već će njegov glavni adut biti - njegovi rezultati.

foto: Dragana Udovičić

Glumac Nikola Đuričko, koji je pre nekoliko dana postao član Predsedništva Pokreta slobodnih građana Saše Jankovića, najverovatnije će biti kandidat za gradonačelnika Beograda Pokreta slobodnih građana. Kako su mediji pisali, Janković je odlučio da kandiduje Đurička, jer je on prilično popularan u glumačkom svetu, i nema mrlja u karijeri.

foto: Fonet

Kandidat SNS-a za gradonačelnika Beograda mogla bi da bude Irena Vujović, sadašnja predsednica opštine Savski Venac. Ona je nakon izbora 2012. i 2014. godine izabrana za narodnu poslanicu u Skupštini Srbije. Potom ju je, nakon izbora 2014, gradonačelnik Beograda Siniša Mali imenovao za pomoćnicu gradonačelnika zaduženu za oblast društvenih delatnosti. U maju 2014. dala je ostavku na poslanički mandat, jer je Agencija za borbu protiv korupcije saopštila da ona ne može istovremeno da obavlja i funkciju pomoćnice gradonačelnika Beograda. Srpskoj naprednoj stranci pristupila je 2008. godine, bila je članica Glavnog odbora, a za članicu Predsedništva SNS izabrana je na Izbornoj skupštini stranke 28. maja 2016. godine.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.