Kuburović: Srpski organi u kontaktu s porodicama uhapšenih na Zakintosu, ministarsto će pružiti svu pomoć
Foto: Beta

ubistvo na zakintosu

Kuburović: Srpski organi u kontaktu s porodicama uhapšenih na Zakintosu, ministarsto će pružiti svu pomoć

Uhapšenim državljanima Srbije obezbeđen branilac

Objavljeno: 09:20h

Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je danas da su srpski organi u kontaktu sa porodicama uhapšenih na Zakintosu i da prate situaciju, kao i da će to ministarstvo pružiti svu neophodnu pomoć. - Moramo da sačekamo da istražni sudija završi posao i da vidimo da li će se pokrenuti postupak ili ne i protiv kojih lica, a tada mi kao Ministarstvo možemo da stupimo na snagu i pružimo pomoć prema medjunarodnim sporazumima i sporazumima sa Grčkom - kazala je Kuburović.

Prema njenim rečima, treba da se preispita da li ima osnova za preuzimanje gonjenja i da se gonjenje sprovede pred srpskim organima. Ona je navela da je uhapšenim državljanima Srbije obezbeđen branilac i da sva dokumenta treba da budu prevedena na srpski jezik, kako bi pratili postupak.

foto: Beta

Dodala je da je saslušanje trebalo da bude juče ali su branioci tražili odlaganje kako bi mogli da se upoznaju sa predmetom i pruže adekvatnu odbranu. Kuburović je rekla da još nije potvrdjeno da je neko od uhapšenih pušten. Na pitanje da li postoji mogučnost da oni budu izučeni SAD, Kuburović je rekla da mogućnost izručenja zavisi od sporazuma koje postoje izmedju Grčke i SAD. Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić razgovarao je u ponedeljak u Atini sa ministrom unutrašnjih poslova Grčke Nikosom Toskasom o hapšenju šestorice srpskih državljana na ostrvu Zakintos zbog sumnje da su umešani u ubistvo 22-godišnjeg Amerikanca.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.