SVETSKI REKORD U UGRAĐIVANJU! Vučić i kompanija hoće jarbole od 1.000 dolara DA PLATE 100 PUTA VIŠE! NAŠIM NOVCEM!
Foto: Marina Lopičić, Printscreen

obraz đon!

SVETSKI REKORD U UGRAĐIVANJU! Vučić i kompanija hoće jarbole od 1.000 dolara DA PLATE 100 PUTA VIŠE! NAŠIM NOVCEM!

Na predlog predsednika Srbije, iz budžeta će biti izdvojen novac za 11 jarbola. Jedan će biti visok 120 metara, dok će ostalih 10 biti visine 30 metara

Objavljeno: 12:05h

Kako muzička, svetleća fontana na Slaviji nije dovoljna atrakcija za Beograd, čelnici države (na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem) odlučili su se za izgradnju još jednog simbola grada, ali i cele Srbije koji će nas debelo koštati.

Na muzičku fontanu izdvojeno je "tričavih" dva miliona evra koji su mogli da spasu život deci koja se leče putem SMS-a, obezbede obrok i uslove za život najugroženijima, pomognu perspektivnim mladim ljudima koji sve više napuštaju našu "uređenu" državu. Moglo se početi od renoviranja, na primer, Univerzitetske dečije klinike Tiršova, koja prilično ruinirana i stara, predstavlja totalni kontrast modernoj fontani u čijoj se blizini nalazi.

POGLEDAJTE SPEKTAKULARNE MUZIČKE FONTANE ŠIROM SVETA: Neke su mnogo jeftinije od one na Slaviji (i ne prelivaju) (VIDEO)

MOGLO JE BOLJE OD ŠLJAŠTEĆE FONTANE? Bilo je 70 ideja za TRG SLAVIJA - ovo su neke od najboljih! (FOTO)

DA LI JE MOGUĆE DA SMO OVOLIKI MAGARCI? Fontanu kao na Slaviji možete kupiti kod Kineza 10 PUTA JEFTINIJE! (FOTO)

foto: Fonet / Nenad Orević

Ipak, bilo je bitnije privući turiste koji muzičkoj fontani, bledoj kopiji onih spektakularnih koje se nalaze širom sveta, ne mogu ni da priđu.

Kako taj izdatak nije dovoljan, a novca očigledno ima na pretek, dobićemo još jedan prepoznatljivi simbol, za čiju izgradnju će biti izdvojeno čak 3 miliona evra. Na predlog predsednika Srbije, iz budžeta će biti izdvojen novac za 11 jarbola. Jedan će biti visok 120 metara, dok će ostalih 10 biti visine 30 metara.

KAKO VAS, BRE, NIJE SRAMOTA? I KOME IDU OVE PARE? Vlast daje 3 MILIONA NAŠIH EVRA ZA JARBOLE!

PAJTIĆ OBJASNIO: Debeli jarbol od 120 metara, mokra fontana kojoj ne možeš da priđeš - ŠTA BI FROJD DAO DA VIDI OVO!

BRUKA I SRAMOTA, OVAKO SNS VODI RAČUNA O ZASTAVI SRBIJE! I to tamo gde će je videti SVAKI STRANAC U BEOGRADU!

foto: Fonetap

Dakle, od proleća 2018. Ušće će krasiti jarbol visok 120 metara sa srpskom trobojkom, kao podsetnik na uzalud potrošen novac koji je mogao da obezbedi egzistenciju, lečenje, školovanje ili obrok mnogim građanima Srbije.

Ono što svakako najviše zabrinjava, jeste realna cena ovog "čuda". Naime, na sajtu Alibaba, jarbol veličine 30 metara košta samo 1.000 dolara. Pa kakav čudotvorne jarbole ćemo mi imati kada će nas koštati ukupno 3 miliona evra? Da li će i on imati neke specijalne funkcije kao fontana, ili služi samo da se izvuku pare iz džepova ionako napaćenog naroda?

Do sada jarboli kompanije "Sparko", ukrasili su mnoge svetske gradove poput Singapura, Dubajija, Kuvajta i Turkmenistana. Zemlje većih i neuporedivo boljih mogućnosti od Srbije, odlučile su se za izgradnju skromnijeg jarbola sa zastavom države. Jer, da se ne lažemo on i nema neku specijalnu funkciju, pa zbog čega bacati toliki novac koji se može iskoristiti na milion drugih, pametnijih načina. Uzgred, jarbolu sa Alibabe, nismo mogli da pronađemo manu.

foto: Printscreen/sparco.en.alibaba.com

Ko i zbog čega ima interes za izdatak koji Srbija trenutno sebi ne može da priušti? Da li i kada će bolesni, siromašni, mladi i talentovani biti prioritet ove države? U čiji džep odlaze pare građana Srbije? Mnogo pitanja, ostaje bez odgovora. Jedino što još uvek tinja je nada, da će barem nekada prioritet biti rešavanje realnih problema.

Međutim predsednik Srbije jeste u pravu kad kaže da će jarbol biti simbol grada. Biće simbol sve dece, bolnica, siromašnih i ugroženih čiji je boljitak zamenjen nepotrebnom "atrakcijom", na koju posle tri dana nećemo više ni obraćati pažnju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.