SPREMNO MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE, GARDA ALI I PROTESTI: Vučić uz zakletvu danas postaje predsednik
Foto: Fonet, Beta

buran dan

SPREMNO MIROSLAVLJEVO JEVANĐELJE, GARDA ALI I PROTESTI: Vučić uz zakletvu danas postaje predsednik

Kako je planirano, Nikolić će sačekati Vučića na ulazu u zgradu na Andrićevom vencu gde će u svečanoj sali oko 13:10, biti održana ceremonija stupanja Vučića na dužnost predsednika

Objavljeno:

Dosadašnji predsednik Vlade Aleksandar Vučić položiće danas zakletvu pred poslanicima Skupštine Srbije i stupiti na dužnost predsednika Republike Srbije.

PUKLA TIKVA: Vučić i Dačić se posvađali oko mesta premijera, Ivica NEĆE BITI PREDSEDNIK VLADE!

Zakletvu će položiti u Narodnoj skupštini oko 12:00 sati, nad Ustavom, čiji je poseban primerak napravljen za ovu priliku, a ispod Ustava Srbije na govornici u parlamentu nalaziće se i verna replika Miroslavljevog jevanđelja. Vučić će zakletvu položiti držeći desnu ruku na Ustavu Srbije, koji će mu dati predsednica Ustavnog suda Vesna Ilić Prelić.

Nakon toga, Vučić će otići do zdanja na Andrićevom vencu gde je sedište predsednika Republike, a ispred zgrade će biti upriličena smotra počasne čete pripadnika Garde i tri roda Vojske Srbije, kopnene, RV i PVO i rečne flotile, a načelnik generalštaba Ljubiša Diković podneće raport novom predsedniku. Kako je planirano, Nikolić će sačekati Vučića na ulazu u zgradu na Andrićevom vencu gde će u svečanoj sali oko 13:10, biti održana ceremonija stupanja Vučića na dužnost predsednika. Planirano je da odlazeći predsednik Tomislav Nikolić uruči Vučiću državni pečat, kao i posebnu zastavu. U kabinetu budućeg predsednika na ovaj način će biti pokazano poštovanje prema državi, tradiciji i pravnim tekovinama.

Vučić je juče predsednici Skupštine podneo ostavku na mesto premijera, koju će Maja Gojković, kako je najavila, na posebnoj sednici pročitati. Pošto Skupština konstatuje ostavku, Vladi prestaje mandat i počinje da teče rok od 30 dana za izbor nove vlade. Povodom stupanja Vučića na dužnost predsednika Srbije, više organizacija i pokreta najavilo je proteste u Beogradu.

Jedan protest zakazan je za 10h ispred Narodne skupštine, drugi u 18h na Trgu republike.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.