TOMA FILA OTKRIO ŠTA ĆE SE DOGODITI 1. MARTA NA SEDNICI: "Ako se pojavim samo ja, to znači SAMO JEDNO"
Toma Fila, Foto: Antonio Ahel/ATAImages

skupština grada beograda

TOMA FILA OTKRIO ŠTA ĆE SE DOGODITI 1. MARTA NA SEDNICI: "Ako se pojavim samo ja, to znači SAMO JEDNO"

Da li će vlast u Beogradu biti formirana?

Objavljeno:

Najstariji odbronik u Skupštini Beograda ujedno i predsedavajući na konstitutivnoj sednici Toma Fila, rekao je za portal Nova.rs da će se prvog 1. marta znati da li će vlast u Beogradu biti formirana i ako do toga dođe svi odbornici Srpske napredne strane i Socijalističke partije Srbije biće prisutni na sednici, ako ne - biće samo on.

Gotovo svi odbornici Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije nisu prisustvovali današnjoj konstitututivnoj sednici Skupštine grada Beograda, svi do jednog, najstarijeg Tome File ujedno i predsedavajućeg Skupštine.

“Pojavio sam se na sednici jer do 1. marta treba da se održi nastavak sednice jer je 3. mart krajnji rok za formiranje većine, odnosno, tada ističe zakonski rok od 30 dana za konstituisanje Skupštine od kada je Gradska izborna komisija dodelila odborničkih mandata” kaže Fila za portal Nova.rs.

On dodaje da odbornici vlasti nisu prisustvovali sednici kako ne bi postojao kvorum za rad, ali da će oni biti prisutni na narednoj ukoliko se ispuni jedan uslov.

“Ako dobijemo većinu pojavićemo se svi, ako ne pojaviću se ja sam i reći da većina ne postoji kao i to da se raspisuju izbori” objašnjava Fila.

Bonus video:

02:01

Sednica Skupštine Srpske liste

(Espreso/Nova/Dunja Ranković/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.