NESTOROVIĆ U NIKAD VIĐENOM IZDANJU, PAO U SEVDAH: Izvadio novčanik kad je UGLEDAO MUZIČARE, pa samo KITI (FOTO)
Branimir Nestorović, Foto: Printscreen/Instagram/branimirnestorovic

HIT HITOVA

NESTOROVIĆ U NIKAD VIĐENOM IZDANJU, PAO U SEVDAH: Izvadio novčanik kad je UGLEDAO MUZIČARE, pa samo KITI (FOTO)

Branimir Nestorović se ne može svakog dana videti u ovakvom izdanju

Objavljeno:

Branimir Nestorović, osnivač pokreta "Mi - Glas iz naroda", na društvenoj mreži Instagram je objavio fotografiju koja je bila interesantna mnogima. Na slici se vidi kako on usred grada "kiti" mladića koji svira harmoniku i koji je romskog porekla. To su mnogi povezali sa situacijom koja je juče odjeknula u medijima, kada je Incijiativa A11 prijavila Nestorovića Poverenici za zaštitu ravnopravnosti zbog "rasističke" izjave jer je deo opozicije nazvao "Ciganima".

On je kasnije u izjavi za K1info objasnio svoju izjavu, ali i otkrio da li je spreman da se izvini Romima zbog sporne izjave. "Naravno, Romi su gospoda i ne ponašaju se ovako. Juče nas je Vladeta Janković nazvao bednicima, to niko nije komentarisao. SPN nastavlja da proizvodi medijski cirkus, nadajući se da će se umešati sponzori sa Zapada", rekao je Nestorović za portal K1 info.

Branimir Nestorović
foto: Printscreen/Instagram/branimirnestorovic

Podsetimo, na Konstitutivnoj sednici novog saziva Narodne skupštine Republike Srbije došlo je do manjih incidenata koji je izazvao deo opozicije. Nakon toga se pokret "Mi - Glas iz naroda" oglasio saopštenjem: "Konstitutivna sednica novog saziva Narodne skupštine Republike Srbije pokazala je da političkom scenom Srbije vlada ne samo netolerancija, nego da, nažalost, vladaju i mržnja i nekultura". Kako je istaknuto, "pokazalo se da su i u najvišem zakonodavnom telu države partijski interesi ispred interesa naroda i države".

Branimir Nestorović
foto: Printscreen/Instagram/branimirnestorovic

U saopštenju pokreta se navodi da ne odobravaju i da osuđuju svaki oblik netolarencije. Apeluju da se svi narodni poslanici "zauzmu za ponovno zaživljavanje duha parlamentizma, najpre u najvišem državnom zakonodavnom telu, a onda i u svim drugim organima i institucijama države". "Demonstrirano ponašanje na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine pokazalo je opravdanost stava Pokreta "Mi - glas iz naroda" da u sadašnjim prilikama ne ulazi u bilo kakvu koaliciju ni sa strankama aktuelne vlasti ni sa strankama prozapadne opozicije", navodi se.

U saopštenju stoji i da se njihov pokret želi afirmisati "konstruktivnim stavovima i civilizovanom ponašanjem na političkoj sceni Srbije", kao i da žele da stvaraju pozitivan ambijent, umesto nasilnog, koji, kako su naveli, može biti pogubni po državu i narod. Međutim, prema pisanju medija, Unija Roma Srbije i pokret Opre Roma Srbija osudili su ispad narodnog poslanika Branimira Nestorovića na konstitutivnoj sednici Narodne skupštine, koji je ponašanje opozicije opisao rečima: "Cigani, ciganija".

Unija Roma Srbije je tada pozvala i na hitnu reakciju i apelovala na poslanike Narodne Skupštine Republike Srbije da osude ovakvo ponašanje i preduzmu konkretne korake kako bi se osiguralo da se ovakvi slučajevi diskriminacije i govora mržnje neće ponavljati.

Bonus video: IZBORI U BEOGRADU ĆE SE PONOVITI UKOLIKO SE NESTOROVIĆ NE ODLUČI! Božić: Radujem se jer će građani dati još veće poverenje SNS-u

06:47

IZBORI U BEOGRADU ĆE SE PONOVITI UKOLIKO SE NESTOROVIĆ NE ODLUČI! Božić: Radujem se jer će građani dati još veće poverenje SNS-u

(Espreso/Euractiv/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.