VUČIĆ NAJAVIO I NOVE VAUČERE ZA REHABLITACIJU U BANJAMA, NA PLANINAMA I MORU: Ovo su svi detalji
Aleksandar Vučić, Foto: Printscreen/TV Pink

Vaučeri

VUČIĆ NAJAVIO I NOVE VAUČERE ZA REHABLITACIJU U BANJAMA, NA PLANINAMA I MORU: Ovo su svi detalji

Ukupno će biti podeljeno više od 90 paketića mališanima, a prisutni su predstavnici više od 20 udruženja

Objavljeno:

Vučić je prvo održao sastanak sa predstavnicima udruženja roditelja dece obolele od retkih bolesti, a zatim će dodeliti novogodišnje paketiće deci oboleloj od retkih bolesti.

Ukupno će biti podeljeno više od 90 paketića mališanima, a prisutni su predstavnici više od 20 udruženja.

Priustvuju i supruga predsednika Tamara Vučić, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministarka za brigu o porodici Darija Kisić.

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je da će država obezbediti dodatnu finansijsku pomoći, pored predviđenih 7,2 milijarde dinara u 2024. godini.

"Mi smo sa 130 miliona dinara došli do ulaganja od 7,2 milijarde dinara u 2024. godini i to će biti više. Mi smo u dogovoru sa predsednicom vlade, ministrom finansija, ministrom zdravlja, ovde prisutnima ministrima Kisić i Selakovićem dogovorili to da odmah idemo na izdavanje vaučera za apoteke za kupovinu lekova i suplemenata, to je negde 35.000 dinara po osobi za ovu godinu, ukupno 100 miliona dinara", rekao je Vučić.

Kako je rekao, pod dva, idemo se sa izdavanjem vaučera za rehabilitaciju u banjama, planinama i na moru preko Crvenog krsta u Baošićima.

"Predlog je za vrednost vaučera od 50.000 dinara za porodicu, finansijski efekt je 142,5 miliona dinara. I idemo sa jednokratnom pomoći, novčanom pomoći, od 25.000 dinara, efekt je finansijski 71,25 miliona, što znači negde oko 320 miliona dinara, nešto manje od tri miliona evra. To nije mali novac", naveo je Vučić.

Naveo je da će se, zbog onoga što ih mnogo više muči i što im je neuporedivo potrebnije, a posebno što se kvaliteta pomagala tiče, gledati da po tom pitanju država pomogne što je moguće više.

"Nisam danas ja bio dovoljno spreman zajedno sa ljudima iz vlade da odgovorim na pitanje do koje mere i sa kojim finansijskim efektima, ali ono što smo se dogovorili to je da u narednih 20 dana pravimo radne sastanke, ne ovakve događaje na kojima ćemo da donesemo odluku i da po tom pitanju u mnogome pomognemo i našoj deci i svim ljudima koji boluju od retke bolesti.

Bonus video:

10:31

LEDENI TALAS ILI OBIČNA ZIMA? Poznati meteorolog o VREMENU PRED NAMA: Očekujte NOVE SNEŽNE PADAVINE!

(Espreso/Telegraf/Tanjug)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.