SLUČAJ MIKETIĆ: Žrtva ili političar nedostojan mandata?
Foto: Promo

usijanje

SLUČAJ MIKETIĆ: Žrtva ili političar nedostojan mandata?

Da li je Miketić politička žrtva kako se predstavio ili političar nedostojan mandata

Objavljeno:

Ako neko do juče nije znao ko je Đorđe Miketić, narodni poslanik i predsednik odbora stranke Zajedno, danas sigurno zna. Njegov lik i delo došli su u žižu javnosti zbog curenja intimnog video snimka na kom su droga i eksplicitni sadržaj.

Afera koja je mogla da ostane u razmerama - “žalosna posledica lične neodgovornosti”, buknula je u sveopšti skandal praćen manipulativnim optužbama na račun države, bezbednosnih službi, a u svrhu političkih obračuna.

Neprijatnost i sramota koje zbog svega oseća Đorđe Miketić, inače jedan od predstavnika izborne liste “Srbija protiv nasilja”, sigurno su neupitni i nemerljivi. Ali neprijatnost koju osećaju oni koje bi on trebalo da predstavlja u politici, Narodnoj skupštini, na izborima, najverovatnije je makar tolika da bi ovaj narodni poslanik, bar iz kurtoazije, trebalo da prihvati kritike da je “nedostojan mandata zbog nemorala” i da se zahvali na ukazanom poverenju”.

Umesto toga, prsti se upiru u sve druge, lične greške se poturaju kao "kolateralna šteta prljave politike", a pozivi na društvenu odgovornost se odbacuju s gađenjem.

U Usijanju pitamo – zašto?

Da li je Miketić politička žrtva kako se predstavio ili političar nedostojan mandata?

Gosti:

Miloš Parandilović, predsednik Pokreta "Novo lice Srbije"

Aleksandar Gajović, novinar i publicista

Dejan Vuk Stanković, politički analitičar

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.