SRBI NAPADNUTI NA KOSOVU: Albanci kamenovali autobuse sa Srbima koji su krenuli na miting SNS!
Foto: Kurir

dokle više

SRBI NAPADNUTI NA KOSOVU: Albanci kamenovali autobuse sa Srbima koji su krenuli na miting SNS!

Albanci jutros kamenovali Srbe iz Kosovskog Pomoravlja koji su krenuli na miting Srpske napredne stranke
Objavljeno: 12:22h

Pripadnici radikalnog albanskog pokreta "Samoopredjeljenje" kamenovali su jutros konvoj autobusa kojima su Srbi iz Kosovskog Pomoravlja krenuli na predizborni miting Srpske napredne stranke u Leposaviću.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Reč je o tridesetak autobusa u kojima su bili stanovnici Kosovske Kamenice, Gnjilana, Novog Brda i Kosovske Vitine. Napad se dogodio na mestu Lebljane, na putu Gnjilane-Gračanica.

NE PRISTAJE NA UCENE PRIŠTINE: Vučić ne ide na Kosovo! (FOTO)

Radikalni Albanci su autobusima blokirali put, zbog čega je morala da interveniše policija, koja je organizatorima savetovala da konvoj autobusa preusmere putnim pravcem Gnjilane-Uroševac-Priština-Leposavić.

Na transparentima piše "Vučiću ostavi nas na miru! Kosovo je svačije".

Samo jedan autobus, u kome je bilo pedesetak Srba je uspeo da se probije do Gračanice.

U kosovskoj policiji u Gračanici Srni su izjavili da imaju informacije da će pristalice "Samoopredjeljenja" postaviti barikade i na putnom pravcu Priština-Kosovska Mitrovica na izlazu iz Prištine i u Vučitrnu.

Sad se nameće i problem bezbednog povratka autobusa. Pošto policija nije u mogućnosti da obezbedi dovoljan broj patrola, savetuje se organizatorima da odustanu od organizovanog odlaska, i da se propušta po nekoliko autobusa.

Da podsetimo, predizborni miting SNS-a je planiran za 13 časova u Leposaviću, a pristalicama je trebalo da se obrate direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić i potpredsednici stranke Nikola Selaković i Bratislav Gašić.

Takođe, na mitingu je trebalo da govori premijer Srbije i predsednički kandidat SNS Aleksandar Vučić, ali je juče odustao od toga, jer, kako je rekao, "ne prihvata ucenjivanja iz Prištine".

(Espreso.co.rs / Blic / Pink)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.