STANJE NA KIM SVE RIZIČNIJE: Kforu traženo da hitno zaštiti Srbe! Šta da očekujemo?
Foto: Promo

usijanje

STANJE NA KIM SVE RIZIČNIJE: Kforu traženo da hitno zaštiti Srbe! Šta da očekujemo?

Hapšenje Srba je nastavljeno od jutra, a pripadnici KBS u punom naoružanju krenuli su u marš kroz Južnu Kosovsku Mitrovicu

Objavljeno:

U trenutku kada se očekivalo da tenzije na Kosovu i Metohiji ipak mogu biti smanjene tokom kriznog sastanka i razgovora u Briselu, situacija je dodatno pogoršana i postala je još rizičnija!

Hapšenje Srba je nastavljeno od jutra, a pripadnici KBS u punom naoružanju krenuli su u marš kroz Južnu Kosovsku Mitrovicu. U toku dana obratio se i načelnik Generalšaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović. On je uputio molbu komandantu KFOR-a da preduzmu hitne mere radi zaštite srpskog naroda u južnoj pokrajini. Istakao je da će Vojska Srbije u skladu sa Ustavom, ukoliko dobije naređenje od vrhovnog komandanta sve svoje zadatke izvršiti u potpunosti.

U Usijanju analiziramo krizu na KiM: Šta su crvene granice Srbije? Zašto KBS snage marširaju po Južnoj Kosovskoj Mitrovici? Hoće li Aljbin Kurti ispoštovati zahteve iz Brisela - da povuče policiju sa Severa Kosova, udalji gradonačelnike iz zgrada opštine i raspiše nove izbore?

Gosti:

prof. Miroslav Bjegović, stručnjak za bezebdnost

Aleksandar Šešelj, potpredsednik SRS

Urednica i voditeljka Silvija Slamnig

Gledajte Usijanje večeras od 19.55 časova na Kurir televiziji!

(Espreso/Promo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.