VUČIĆ DANAS SLAVI 47. ROĐENDAN, a njegov rođendanski raspored je vrlo NEOBIČAN!
Foto: Fonet

čestitamo

VUČIĆ DANAS SLAVI 47. ROĐENDAN, a njegov rođendanski raspored je vrlo NEOBIČAN!

Predsednik SNS i aktuelni premijer danas slavi 47. rođendan
Objavljeno: 10:10h

Aleksandar Vučić, aktuelni premijer i predsednik SNS, ali i kandidat za novog predsednika Srbije rođen je 5.marta 1970. godine u Beogradu. On danas puni 47. godina, a rođendan dočekuje, barem sudeći po istraživanjima, kao favorit za predsednika Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Zanimljivo je da za danas nema najavljenih Vladinih aktivnosti u kojima učestvuje, ali ni mitinga povodom kampanje, pa izgleda da je danas premijer rešio "da povuče ručnu" i da na svoj rođendan ipak ne radi.

IZ BRATSKE RUSIJE: Stigla prva rođendanska čestitka Vučiću, a ovo su želje ruskog premijera srpskom!

Evo kratke biografije Aleksandra Vučića.

Završio je osnovnu školu “Branko Radičević” u Novom Beogradu, Zemunsku gimnaziju a diplomirao je na Pravnom fakultetu u Beogradu, kao jedan od najboljih studenata u generaciji.

Bio je pobednik na gradskim i republičkim takmičenjima iz istorije i pionirski prvak Beograda u šahu. Bio je stipendista Fondacije za razvoj naučnog podmlatka. Usavršavao se u Velikoj Britaniji, u Brajtonu, gde je nešto više od godinu dana boravio i pohađao kurs engleskog jezika.

foto: Beta

Nakon studija radio je kao novinar na “Kanalu S” na Palama tokom 1992. i 1993. godine. Pripremao je i vodio vesti na engleskom, blok iz sveta, intervjue, reportaže.

Srpskoj radikalnoj stranci pristupio je 1993. godine i ubrzo biva izabran za poslanika u Narodnoj Skupštini Republike Srbije. Samo dve godine kasnije, postaje generalni sekretar SRS.

Nakon pobede Srpske radikalne stranke na lokalnim izborima u Zemunu 1996. godine, postaje direktor Sportsko-poslovnog centra "Pinki". 1998. godine Vučić je izabran za ministra za informisanje.

Bio je poslanik u Saveznoj skupštini SRJ u tri mandata!

foto: Dado Đilas

Nakon raskola u Srpskoj radikalnoj stranci, kada je dotadašnji zamenik predsednika SRS Tomislav Nikolić 5. septembra 2008. podneo ostavku na tu i funkciju šefa poslaničke grupe u Skupštini Srbije, formirajući svoj poslanički klub, Vučić nije odmah saopštio da li ostaje u stranci ili odlazi sa Nikolićem. On je 15. septembra ispred Skupštine grada Beograda saopštio novinarima da je podneo ostavku na sve funkcije stranci i povukao se iz političkog života.

Ipak, Vučić je početkom oktobra saopštio da prelazi u Srpsku naprednu stranku, a na osnivačkoj skupštini stranke izabran je za zamenika predsednika.

Nakon što je pobedio na predsedničkim izborima 20. maja 2008, lider SNS Tomislav Nikolić povlači se sa mesta predsednika SNS, što je obećao u predizbornoj kampanji, a Vučić u maju 2012. postaje v.d. predsednika stranke. Na vanrednoj sednici Skupštine SNS, održanoj u septembru 2012, Vučić je aklamacijom izabran za novog predsednika SNS.

foto: Damir Dervišagić

2012. godine postao je potpredsednik Vlade zadužen za odbranu, bezbednost i borbu protiv korupcije i kriminala, kao i ministar odbrane. Predsednik Srbije Tomislav Nikolić imenovao ga je i za šefa Biroa za koordinaciju rada službi bezbednosti. Vučić se na toj funkciji nalazi i danas, iako je još 2014. govorio da će podneti ostavku.

Funkciju ministra odbrane obavljao je do rekonstrukcije Vlade Srbije 2. septembra 2013, a zadržava funkciju prvog potpredsednika Vlade zaduženog za borbu protiv korupcije i kriminala.

U januaru 2014. Predsedništvo SNS, na Vučićev predlog, jednoglasno donosi odluku da se raspišu vanredni parlamentarni izbori.

foto: Kurir TV Printscreen

Na vanrednim parlamentarnim izborima u martu 2014. koalicija okupljena oko SNS osvojila je ubedljivu većinu od 48,35 odsto glasova (158 poslaničkih mesta), a Vučić postaje predsednik Vlade Srbije.

Na novim vanrednim parlamentarnim izborima u aprilu 2016. koalicija okupljena oko SNS osvojila je 48,25 odsto glasova, ali ovoga puta 131 poslanički mandat. Vučić je ostao na funkciji predsednika Vlade Srbije.

U februaru 2017. godine SNS je predložila Vučića za svog kandidata za predsednika, a iza njega su stale sve partije u vladajućem bloku.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.