VUČIĆ POTVRDIO: Idem u Rašku, da smirim Srbe sa Kosova, i ja sam zabrinut!
Foto: Fonet

hitno!

VUČIĆ POTVRDIO: Idem u Rašku, da smirim Srbe sa Kosova, i ja sam zabrinut!

Daćemo sve od sebe da sačuvamo mir, a od Prištine ne očekujemo ništa, poručio je premijer, navodeći da je situacija kompleksna i da će o tome popodne u Raški razgovarati sa predstavnicima Srba sa KiM
Objavljeno: 14:57h

Premijer Vučić sastaće se danas popodne u Raškoj sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. On nije želeo da komentariše detalje sinoćnjeg sastanka u Briselu, navodeći da ne zavisi sve od srpske strane, ali da ne želi da pogazi reč datu EU i izlazi u javnost sa informacijama.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

VUČIĆ U RAŠKOJ SA SRBIMA SA KOSOVA! Hitan sastanak nakon neuspeha pregovora u Briselu!

On je naveo da ne može da komentariše navode Dojče Velea na albanskom jeziku, jer "Albanci vole tek tako da govore o nekim stvarima".

- Dajemo sve od sebe da se tenzije spuste i da sačuvamo mir, to je razlog zašto idem u Rašku, jer su naši gradonačelnici zabrinuti, da ih smirim.. Zabrinut sam i ja, ali ne zavisi sve od nas. Sve ćemo učiniti da mir sačuvamo - kazao je on u Bečeju.

On je rekao da je bio u stalnom kontaktu sa gradonačelnikom Kosovske Mitrovice, od srede popodne i sve do sada i tom smislu naveo da mu to i jeste posao i da Srbi na KiM 24 svakoga dana mogu da računaju na njega.

DW: Sastanak propao, DA LI ALBANCI SPREMAJU NAPAD na sever Kosova i Metohije?

Vučić je potvrdio da se sastao sa nemačkim ambasadorom Akselom Ditmanom, a da se Nikolić sastao sa još nekim ambasadorima.

Nemački radio Dojče vele u emisiji na albanskom jeziku jutros prenosi, pozivajući se na neimenovane izvore, da je sastanak delegacija Beograda i Prištine, sinoć u Briselu, "u potpunosti propao", a na srpskoj strani, prema saznanjima, rastu strahovanja da Priština ne odustaje od ideje napada na Srbe na severu Kosova.

Premijer Vučić nije želeo da komentariše posetu albanskog premijera Edija Rame stranci Ramuša Haradinaja na Kosovu, ali je primetio da bi u Evropi i svetu bilo reakcija kada bi on na takav način posetio predstavnike najekstremnijih srpskih partija u regionu.

Kako je zaključio, na Srbiji je da se ponaša ozbiljno i odgovorno.

Premijer Albanije Edi Rama boraviće u Prištini, gde će posetiti Alijansu za budućnost Kosova, čiji lider je Ramuš Haradinaj.

Vučić je rekao i da ima obavezu da o ishodu razgovora koji su održani u sredu ne govori.

- Nismo išli u Brisel da se prepiremo ili svađamo, već smo imali konstruktivan odnos i prihvatili predloge EU - rekao je Vučić.

- Da li sam zabrinut? Jesam - rekao je Vučić i dodao da je situacija takva da ne zavisi sve od nas i da je na nama da učinimo sve da sačuvamo mir.

Bonus video:

Sanda čita tvitove o sebi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.