Bivši ministar Vuksanović za Espreso: Živim skromno u svom stanu, predajem na fakultetu! (VIDEO)
Foto: Fonet

otklonio dileme

Bivši ministar Vuksanović za Espreso: Živim skromno u svom stanu, predajem na fakultetu! (VIDEO)

Nisam nikad bio neka sirotinja, a nisam ni bogat. Ali ostavljali su mi stanove, baka, deka, moji. I ne bih menjao ovaj na Crvenom krstu ni za 500 kvadrata na Dedinju
Objavljeno: 15:40h

Kao bomba odjeknula je vest da je Hitna pomoć nekadašnjeg ministra Slobodana Vukosavljevića pronašla u parku, gladnog i promrzlog od zime. Po tim tvrdnjama, nekada visokopozicionirani političar i doktor nauka postao je beskućnik.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

U izjavi za Espreso Vuksanović pojašnjava šta je sve od ovog istina.

- Radim na univerzitetu Union Nikola Tesla, imam dobar status, uvažavanje, volim svoje kolege i studente, i oni mene, i radim jako lepo. Profesionalno sam jako ispunjen - kaže on za naš portal.

foto: Fonet

- Stambeno sam potpuno obezbeđen, živim pored Radničkog sportskog društva, gde sam poveo najlepših 10 sportskih godina, gde sam odrastao, gde su mi živele prababa, baba, majka - kaže on i objašnjava nam da je tačno da se razveo od žene pre osam godina, ali i da je njoj i kćerki ostavio stan u kome žive, dok je on sad situiran na Crvenom krstu.

- Nisam nikad bio neka sirotinja, a nisam ni bogat. Ali ostavljali su mi stanove, baka, deka, moji. I ne bih menjao ovaj na Crvenom krstu ni za 500 kvadrata na Dedinju ili Beverli hilsu, znate, takav sam čovek, nije to za mene neka sreća - objašnjava bivši ministar u razgovoru za naš portal.

Radio je na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru, međutim, tamo je dao ostavku pre tri godine. Kaže da nije mogao da putuje do tamo satima, da mu je to predstavljalo napor, ali i da je 800 studenata iz ovog grada potpisivalo peticiju da ne odlazi.

- Tamo sam imao najlepša iskustva, volim taj kraj.

foto: Fonet

Ne čuje se ni s jednim bivšim saradnikom.

- Nisam pao moralno od kada se na bavim politikom. Politiku volim, baviću se politikom - ističe on.

Slobodan Vuksanović se posle tri godine na mestu ministra prosvete i sporta u Vladi Srbije Vojislava Koštunice (2004. - 2007.) i istupanja iz DSS 2013. godine povukao iz javnog života.

Vuksanović je bio član Demokratske stranke od osnivanja i tri godine njen portparol. Od 1992. dva puta je biran za odbornika Skupštine opštine Vračar, a pet godina bio je republički poslanik. Posle neuspele kandidature za predsednika DS, kada je od Zorana Đinđića tesno izgubio, februara 2000. godine, izašao je iz stranke.

Narodnom pokretu Otpor pristupio juna 2000, a novembra iste godine prelazi u Pokret za demokratsku Srbiju, gde je imenovan za potpredsednika. Zbog neslaganja razrešen je funkcije u partiji, te novembra 2001. osniva Narodnu demokratsku stranku. Na lokalnim izborima u septembru 2004. kandidovao se za gradonačelnika Beograda, ali je završio na poslednjem mestu. Njegova stranka se potom kolketivno učlanila u DSS. Nasledio je Ljiljanu Čolić na mestu ministra prosvete i sporta u Vladi Srbije Vojislava Koštunice i tom mestu bio je od 2004. do 2007. godine.

Demokratsku stranku Srbije napustio je u aprilu 2013. godine.

BONUS VIDEO:

Vuksanović o svom materijalnom stanju

(M. B. / A. K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.