ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Kajem se što sam ušao u politiku! Da se vrati vreme, ne bih! (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

ESPRESO INTERVJU NEDELJE

ALEKSANDAR ŠAPIĆ: Kajem se što sam ušao u politiku! Da se vrati vreme, ne bih! (VIDEO)

Predsednik opštine Novi Beograd, omiljen među Novobeograđanima, proslavljeni sportista, za Espreso je prvi put otkrio da se pomalo kaje zbog političke karijere

Objavljeno: 16:33h

Šta mislite o Draganu Đilasu, i kakav odnos imate sa njim? O Tadiću?

- Što se tiče Dragana Đilasa, imam korektan odnos. Bio sam njegov saradnik kao pomoćnik gradonačelnika. Mislim da smo uradili neke dobre stvari i ponosan sam na taj period. Nemamo neku intenzivnu komunikaciju, tu i tamo, ali kad se sretnemo razgovaramo, imamo prijateljski korektan odnos. Bavio se košarkaškim savezom poslednjih šest godina, sada je izabran Danilović, i ja mu želim svu sreću. Što se tiče Borisa Tadića, isto jedan korektan odnos je ostao. Nisam ni sa kim u svađi. I jedan i drugi znaju šta ja mislim o određenim temama i stvarima gde je možda bilo nekih nesuglasica. Ja to nikada nisam krivo, ljudi sa mnom uvek znaju na čemu su.

Kakvu saradnju imate sa Sinišom Malim, i šta mislite o njemu?

- Imam fer saradnju. Kada bih rekao da mi gradska uprava nešto puno pomaže slagao bih, ali slagao bih i kada bih rekao da su nefer. Evo pre neki dan su baš neki dug, sudsku presudu od pre 20 godina, koja nema veze sa mnom, ali je stigla na opštinu Novi Beograd, a to je značaj udarac za naš budžet, Grad Beograd je platio. Plaćaju oni to i drugim opštinama, ali nisu morali da plate nama. Sad, da se nešto ubijaju da nam pomognu ne.

foto: Filip Plavčić

A zašto mislite da je to tako?

- E, sad to ne znam. Pitajte njih, ali ne bih mogao da kažem da imam nekorektnu saradnju sa Sinišom Malim. Isto jedan korektan odnos.

Da li planirate da se kandidujete za gradonačelnika Beograda? Da li biste bili Vučićev kandidat?

- Za Gradske izbore nekako je to logičan sled poteza da nakon tri godine u kabinetu kao pomoćnik gradonačelnika, nakon sada pet godina, sledeće šest kako vodim najveću opštinu u Srbiji, da je to sledeći iskorak. Kada ne bih imao tu vrstu ambicije, onda ne bi trebalo ovim da se bavim. Ostajem opet u svojoj sferi, u lokalu, i na današnji dan ako me pitate, odgovor je da, ali za godinu i po dana još svašta može da se promeni, ako izbori budu u redovnom roku. Što se tiče kandidata, mogu da budem samo svoj kandidat. I tu se vraćam na ono s početka, sa svakim mogu da razgovaram nakon izbora, želim da vidim koliko poverenje ja za moj rad dobijam od Beograđana, a ne koliko meni donosi neko zato što je snažniji ili slabiji što se tiče visoke politike. Sigurno ću izaći na beogradske izbore, na današnji dan je tako, ali u ovom poslu nikada ne možete da budete sigurni, izaći ću isto kao na novobeogradske bez ikoga, sam, bez ikakve koalicije.

foto: Filip Plavčić

Mislite da imate velike šanse?

- Ne znam. Zaista ne znam. Ni na Novom Beogradu nisam znao. Jedino što znam je da ću tako izaći, a sad, kolike su mi šanse, ne znam.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.