Vučić o hrvatskoj blokadi Srbije u EU: Šta ste vi uradili za Srbe? Branili deci da jedu naše čokolade?
Foto: Fonet

Konferencija

Vučić o hrvatskoj blokadi Srbije u EU: Šta ste vi uradili za Srbe? Branili deci da jedu naše čokolade?

- One koji nam drže lekcije kako se plaše naših čokoladica preziremo
Objavljeno: 22:35h

18:50 - Konferencija je završena.

18:44 - Što se tiče bugarskog zahteva da se u srpskim crkvama služe liturgije na bugarskom jeziku, Vučić je upitao: Zar hoćete da ja zovem patrijarha Irineja i kažem mu, "e, ajde služite u crkvama na bugarskom jeziku". Kako mislite to da uradim? Je l' želite to da radim? To sam rekao i premijeru Bojku Borisovu i on je to razumeo.

18:40 - Što se tiče kampanje protiv nekoga. Užasno je slušati kad neko izgovara gnusne reči, pa su krivi svi od Buleta Goncića, Bože Maljkovića, svi su krivi. Oni se bave SNS, a oni ništa drugo ne rade sem što se bave SNS-om.

18:36 - Da biste glasali kao Srbin u Hrvatskoj, oni vam traže ličnu kartu i daju poseban listić, pa Srbi nikada neće da glasaju za srpske stranke jer se plaše. Hrvati ovde imaju prirodni prag, niko ih, kada glasaju, ne pita ko su i šta su. Evo, dajte vi našoj nacionalnoj manjini ista prava. Samo to, ništa više.

18:33 - Jasno je da oni nisu oduševljeni što je došao Lavrov, ali oni se sa njim viđaju svaki dan. Oni misle da su mnogo veliki, pa mogu sve, a mi mali, pa ne možemo ništa. Niko mi to nije zvanično rekao, ali se pričalo po kuloarima. Čak su mi otvoreno rekli kako treba da se ponašam, naravno nezanično. E pa neće moći.

18:28 - Što se tiče poglavlja 26, neću ništa da radim jer je sve ispunjeno. Zamislite da počnemo table na latinici da rušimo, razbijamo.. Još nam držite pridike za sve to da su to evropski standardi, a nisu. Ti stručnjaci nisu ništa radili po pitanju manjina. Kad su im propali pregovori oni su rekli napredak. Različiti su nam ciljevi i zato ne možemo da se takmičimo.

18:23 - Neke hrvatske diplomate su sinoć u Briselu bežale od mene. Nećemo nikom dozvoliti da nas ponižava. Neka s poglavljem rade šta hoće i kako hoće.

18:20 - Ono što bi smo želeli da unapredimo saradnju bez pridika. Naša ruka je uvek ispružena. Njihove delgacije su dolazile, govorile jedno, a radile drugo. Srbija ima suficit u spoljno trgovinskoj razmeni sa Srbijom. Mislim da je to veoma značajno. Hrvatske kompanije su dobro došle. Naša deca neka jedu dobre čokoladice, šečer je veoma važan.

foto: Fonet

18:15 - Bićemo spremni na saradnju i razgovor, ali bez ponižavanja i uvreda. Lekcija koju oni tvrde da su partizani neprijatelji a ustaše međunarodno priznati nećemo da priznajemo.

18:12 - Fašizmu ćemo se uvek suprotstavljati, kao što smo to činili dosad.

18:10 - Necemo dozvoliti da oni koji veličaju ustaške pozdrave ponižavaju Srbiju, na tablicu vrednosti nećemo stavljati lupetanje o srpskim i nesrpskim čokoladicama. One koji nam drže lekcije kako se plaše naših čokoladica preziremo.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić obraća se večeras povodom otvaranja poglavlja u pregovaračkom procesu Srbije sa EU. Premijer se javnosti obraća na konferenciji za novinare u Pres sali Vlade Srbije.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Vučić se, posle sastanka sa šeficom evropske diplomatije Federikom Mogerini, sinoć vratio iz Brisela, tako da danas nije prisustvovao Međuvladinoj konferenciji EU i Srbije.

foto: Fonet

To je njegov odgovor na činjenicu da EU nije otklonila prepreke za otvaranje poglavlja 26 u pregovorima Srbije i EU, odnosno nije postignut dogovor sa Hrvatskom da povuče svoju blokadu na to otvaranje.

Posle sastanka šeficom EU diplomatije Federikom Mogerini, premijer Srbije je poručio da je imao težak i otvoren razgovor sa Mogerini, kojoj se zahvalio na prijemu i ličnoj korektnosti i poštovanju koje pokazuje prema Srbiji.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.