U Zrenjaninu se neće vijoriti zastava Kosova, niti slušati njihova himna!

Ali će se ipak takmičiti

U Zrenjaninu se neće vijoriti zastava Kosova, niti slušati njihova himna!

Takmičari iz samoproklamovane države će moći da učestvuju na Balkanskom prvenstvu u našoj zemlji, ali bez nacionalnih obeležja
Objavljeno: 13:26h

Mnogo prašine se podiglo oko učešća tekvondista sa Kosova na Balkanskom prvenstvu u Zrenjaninu, naročito posle najava da će biti istaknuta obeležja samoproglašene Republike. Iako ovu zemlju nisu priznale Ujedinjene nacije, mnoge sportske federacije su priznale tamošnje Saveze, a među njima je i Tekvondo savez, pa je njihovim borcima dozvoljeno da učestvuju na međunarodnim takmičenjima u ovom sportu.

AP
Iz južne srpske pokrajine je ta prvenstvo Balkana koje se održava u vojvođanskom gradu prijavljeno 9 tekvondista, ali oni neće moći da koriste obeležja te samoproklamovane države. - Naš Savez mora da postupa po instrukcijama države, a organizator da obezbedi takmičenje na najvišem nivou. Obeležja Kosova neće biti, himna se neće svirati. Mi smo zatečeni ovom situacijom i vidim da Savez traži izlaz iz nje. Pametnije bi bilo da se nisu prijavili za takmičenje u Srbiji, jer Balkansko prvenstvo nije mnogo značajno, pa su mogli da ga preskoče - rekao je za "B92" Dragan Jović, trener olimpijske šampionke Milice Mandić i član Tehničke komisije Tekvondo asoscijacije Srbije. (Espreso.co.rs / Izvor: B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.