KFOR DEMANTOVAO DA SU SRPSKI VOJNICI UPERILI ORUŽJE U CIVILE NA KIM: Izdato saopštenje, evo šta se ZAPRAVO DOGODILO
KFOR, Foto: Kurir

saopštenje

KFOR DEMANTOVAO DA SU SRPSKI VOJNICI UPERILI ORUŽJE U CIVILE NA KIM: Izdato saopštenje, evo šta se ZAPRAVO DOGODILO

Saopštenje KFOR-a povodom navoda da je srpska jedinica upirala oružje u civile na teritoriji Kosova i Metohije

Objavljeno:

Misija Kfora večeras je demantovala vest i fotografiju koju su danas objavili pojedini prištinski mediji, a koja navodno prikazuje srpsku jedinicu koja upire oružje u civile na teritoriji Kosova i Metohije.

Naime, oni su istakli da je reč o zajedničkoj patroli Kfora i Vojske Srbije na administrativnoj liniji.

- Misija KFOR-a predvođena NATO-om želela bi da odgovori na vest, koja prikazuje srpsku jedinicu koja upire oružje u civile na teritoriji Kosova. Ove informacije nisu tačne i ne odražavaju šta se zapravo dogodilo. Danas, oko 14.45, letonska jedinica KFOR-a spremala se da započne planiranu sinhronizovanu patrolu sa Vojskom Srbije, duž obe strane administrativne granične linije. U vreme snimanja sporne fotografije, letonsko osoblje je koordinisalo sa svojim srpskim kolegama, koji su se nalazili na njihovoj strani administrativne granične linije.

- Važno je napomenuti da je letonski odred bio pozicioniran dalje iza svog vođe, koji je bio uključen u koordinaciju aktivnosti sa Vojskom Srbije. Slika je mogla biti isečena kako bi se isključili delovi koji prikazuju letonskog lidera kako razgovara sa vođom SAF. Sinhronizovana patrola je sprovedena na profesionalan način i uz puno poštovanje dobro utvrđenih procedura. KFOR nastavlja da sprovodi svoj mandat UN-a, obezbeđujući sigurno i bezbedno okruženje za sve zajednice koje žive na Kosovu, u svakom trenutku i nepristrasno - stoji u saopštenju.

Bonus video:

14:23

ZA MENE ON IMA ISTI STATUS KAO ŠMIT U BOSNI Bratina upozorio na PRAVU FUNKCIJU KFOR-A na KiM: Naivno mislimo da imamo dogovor

(Espreso / Kurir / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.