KOMERCIJALNA BANKA DANAS PRESTAJE SA RADOM NA KOSOVU I METOHIJI: Korisnici obavešteni putem SMS-a
Komercijalna banka, Foto: BETA/OMS

zatvaranje poslovnica

KOMERCIJALNA BANKA DANAS PRESTAJE SA RADOM NA KOSOVU I METOHIJI: Korisnici obavešteni putem SMS-a

Najava o zatvaranju ove banke stigla je korisnicima usluga i zaposlenima krajem prošle godine

Objavljeno:

Komercijalna banka od danas više ne radi na Kosovu. U Gračanici je poslovnica zatvorena, a uklonjeni su znak i bankomati koji su bili postavljeni kod filijale i u dvorištu Doma kulture, piše Kossev.

Najava o zatvaranju ove banke stigla je korisnicima usluga i zaposlenima krajem prošle godine, pa su građani koji su imali račune u banci obaveštavani putem SMS-a o njenom gašenju.

Zaposleni u javnim institucijama u srpskim sredinama na Kosovu, koji primaju plate iz budžeta Republike Srbije, u međuvremenu su morali da otvaraju nove račune u Poštanskoj štedionici.

Na Kosovu je do danas radilo osam filijala Komercijalne banke.

Komercijalna banka
foto: Nemanja Pančić

Podsetimo, znak je još prošle nedelje skinut i sa filijale ove banke u Kosovskoj Mitrovici, a iz radnji su povučeni njihovi uređaji za elektronsko plaćanje.

Banka se zvanično zatvara dan uoči najave o primeni Uredbe Centralne banke Kosova kojom se reguliše valuta evro kao jedina na Kosovu.

Međunarodna zajednica, zbog uticaja na srpsku zajednicu koja koristi i iz Srbije prima sredstva u dinarima, očekuje da će ona biti suspendovana. Iz Prištine su i dalje kategorični da se o toj Uredbi neće ni pregovarati.

Bonus video:

01:30

NARODNA BANKA OBJAVILA CILJ DO 2026. GODINE! Bušatlija analizira: Iznenađen sam, naša ekonomija ne može da PODNESE tu inflaciju

(Espreso/Kossev/Preneo D.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.