VLADA TZV. KOSOVA USVOJILA ODLUKU o uklanjanju nalepnica za automobile sa srpskim tablicama
Foto: PRINTSCREEN YOUTUBE/ KOSOVO ONLINE

javljeno je

VLADA TZV. KOSOVA USVOJILA ODLUKU o uklanjanju nalepnica za automobile sa srpskim tablicama

Odluka je doneta na 181. sednici Vlade tzv. Kosova koja je održana elektronski

Objavljeno:

Vlada tzv. Kosova usvojila je danas odluku o uklanjanju režima papirnih nalepnica za automobile sa srpskim registarskim tablicama.

Kako se navodi u saopštenju Vlade tzv. Kosova uklanjanje režima papirnih nalepnica je "čin dobrosusedstva i dolazi nakon potpunog priznavanja registarskih tablica Kosova od strane Srbije".

Odluka je doneta na 181. sednici Vlade tzv. Kosova koja je održana elektronski, a odluka stupa na snagu po objavljivanju u Službenom glasniku.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je 25. decembra da je Vlada Srbije donela odluku kojom je omogućila slobodu kretanja za sva vozila sa Kosova, što je bila njena obaveza iz sporazuma o slobodi kretanja iz 2011. godine, piše Kosovo onlajn.

Petković je tada, u izjavi novinarima, istakao da je deo odluke i disklejmer kojim se jasno ističe da to ne znači priznavanje Kosova, niti se može tumačiti kao pristanak Beograda na odstupanje od prava garantovanih Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN, kao i da će se odluka primenjivati od 1. januara.

Bonus video: SVAKA DRŽAVA IMA SVOJE KOSOVO Pešić UŽIVO iz Pariza o terorizmu: Napad se desio u mirnom kvartu! Više NIGDE NIJE BEZBEDNO

06:31

SVAKA DRŽAVA IMA SVOJE KOSOVO Pešić UŽIVO iz Pariza o terorizmu: Napad se desio u mirnom kvartu! Više NIGDE NIJE BEZBEDNO

(Espreso/Telegraf/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.