AUTOBUS SA SRPSKOM DECOM SA KOSOVA VRAĆEN: Nisu mogli da POSETE DRUGARE, ovo se pominje KAO RAZLOG
Ilustracija, Foto: EPA/Stringer

katastrofa

AUTOBUS SA SRPSKOM DECOM SA KOSOVA VRAĆEN: Nisu mogli da POSETE DRUGARE, ovo se pominje KAO RAZLOG

Srpski đaci na Kosovu propustili nastavu zbog problema s registracijom školskih autobusa

Objavljeno:

Autobus prevoznika "Subotica trans", koji je trebalo da preveze decu iz Kosovskog Pomoravlja do svojih vršnjaka u Subotici, zaustavljen je jutros na administrativnom prelazu Bela Zemlja – Končulj, jer mu kosovska policija nije dozvolila da nastavi putovanje zbog, navodno, nepropisne dokumentacije.

Prema rečima organizatora putovanja, Zorana Maksimovića iz humanitarne organizacije "Dečja radost" u Gnjilanu kosovski policajac je saopštio vozaču autobusa da ne poseduje adekvatna dokumenta koja se koriste u međunarodnom putničkom saobraćaju i naložio da vrati vozilo sa punkta.

Srpski đaci na Kosovu propustili nastavu zbog problema s registracijom školskih autobusa

- Ovo je već četrnaesti put kako organizujemo akciju "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" u kojoj decu sa Kosova i Metohije upoznajemo sa njihovim vršnjacima iz Subotice sa kojima zajedno pohađaju školu, upoznaju kulturnoistorijske znamenitosti Vojvodine i druže se. Nikad ranije nismo imali problema sa transportnom dokumentacijom - kaže Maksimović.

Oko 30 dece iz više mesta: Babin Most, Poneš, Šilovo, Pasjane, Kmetovce, Korminjane, Vrbovac, Grnčar, Binač i Klokot čekalo je rano jutros, kako je i planirano, prevoz u Šilovu, ali zbog odluke kosovske policije roditelji i organizatori su bili prinuđeni da decu prevezu "kako znaju i umeju" do prelaza Bela Zemlja – Končulj, koji su prešli pešice, seli u autobus koji ih je čekao sa druge strane punkta i nastavili putovanje ka Subotici, uz vidno nezadovoljstvo prisutnih.

Kako je ranije najavljeno, humanitarna organizacija "Dečja radost" Gnjilane u saradnji sa subotičkim osnovnim školama "Sonja Marinković", Jovan Jovanović Zmaj", "Jovan Mikić" i "Ivan Goran Kovačić" u periodu od 2. do 11. septembra organizuju tradicionalnu akciju "Deci Kosmeta sa osmehom, zajedno u školskim klupama" Subotica 2022.

(Espreso / RTV plus)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.