NIJE BILO NESAVESNOG LEČENJA? Oslobođeni lekari prvobitno osuđeni zbog smrti Jelice Radović (19)
Foto: Nemanja Pančić

poništenje!

NIJE BILO NESAVESNOG LEČENJA? Oslobođeni lekari prvobitno osuđeni zbog smrti Jelice Radović (19)

Apelacioni sud doneo je odluku kojom se lekari klinike Decedra pravosnažno oslobađaju optužbi
Objavljeno: 16:30h

Podsetimo, troje lekara i vlasnice klinike "Decedra" bili su optuženi za nesavesno lečenje Jelice Radović (19) preminule od sepse nakon operacije čukljeva na toj klinici 2006. godine.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Nakon ponovljenog suđenja prvostepeni sud je 3. avgusta prošle godine osudio na po 15 meseci zatvora hirurga ortoped Slavka Tomića, kao i specijaliste anesteziologije Miodraga Stojanovića i Oliveru Jeremić zbog krivičnog dela "teško delo protiv zdravlja ljudi". Njima je izrečena i zabrana obavljanja poziva, delatnosti i dužnosti u trajanju od po dve godine.

Vlasnicu "Decedre" Svetlanu Sremčević prvi osnovni sud je osudio zbog krivičnog dela "nesavestan rad u službi" na uslovnu kaznu zatvora od godinu dana, uz istu meru bezbednosti od četiri godine. Prvom ukinutom presudom lekari su bili osuđeni na iste kazne.

Jelica Radović je umrla 9. septembra 2006. godine, a operisana je 5. septembra iste godine na klinici Decedra, a njeni roditelji su narednog dana primetili da joj je loše.

Jelica je 8. septembra prebačena u Ginekološko-akušersku kliniku i posle u Urgentni centar, gde su lekari utvrdili da ima sepsu.

(Espreso.co.rs / Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.