JOŠ JEDNA EKOLOŠKA BOMBA KOD OBRENOVCA: Novih 50 buradi SA OTROVOM su ozbiljna pretnja!
Atar obrenovačkog sela Vukićevica, Foto: Dragana Udovičić

ISTRAGA JE U TOKU

JOŠ JEDNA EKOLOŠKA BOMBA KOD OBRENOVCA: Novih 50 buradi SA OTROVOM su ozbiljna pretnja!

Otpad u vidu opasnih materija ozbiljno preti da ugrozi okolinu

Objavljeno:

U ATARU obrenovačkog sela Vukićevica, policija je danas pronašla još 50 buradi u kojima je, kako se sumnja, opasan otpad - saznaju Novosti. Prema našim informacijama, ova nova ekološka bomba otkrivena je na imanju Zorana Markovića, vlasnika firme "Nitor trans DOO", koji se nalazi u pritvoru jer su pripadnici BIA, u saradnji sa MUP i Ministarstvom za zaštitu životne sredine u četvrtak, na njegovoj parceli, takođe u Vukićevici, otkrili čak 25 tona kancerogenog industrijskog otpada!

Novih 50 buradi opasnih materija u okolini Obrenovca
Novih 50 buradi opasnih materija u okolini Obrenovcafoto: Dragana Udovičić

Ovaj suludi čin, koji ugrožava zdravlje ljudi i čije posledice će se tek utvrđivati, imao je drugu crnu epizodu i u petak, kada je u Velikom Polju, kod Obrenovca, na placu u vlasništvu preduzeća "Sević DOO" otkriveno oko 100 buradi za koje se sumnja da sadrže izuzetno opasne materije. Meštani su policiji ispričali da je taj štetni tovar na pomenutu lokaciju dovezao upravo pritvoreni Marković.

Selo Vukićevica
Selo Vukićevicafoto: Dragana Udovičić

Reč je uglavnom otpadnoj zauljenoj vodi za pranje rezervoara, ostacima gume, odnosno materijama koje sadrže visok procenat benzola i trihloretilena koji su kancerogeni. Ceo slučaj dobija na težini, jer je neobezbeđeni i opasni otpad pronađen u području gde se mnoga domaćinstva snabdevaju vodom iz bunara. Istraga je u toku.

Bonus video PRUŽI RUKU: Pitanje "Kako mogu da vam pomognem?" njima znači najviše!

(Espreso.co.rs/ Novosti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.