VIDEO SAM ZORANA, JELENU I JANU, ALI...: Svedok koji je bio na nasipu KOBNOG DANA dao iskaz o Marjanovićima!
Foto: Dragan Kadić, Privatna arhiva

opisao sve do detalja

VIDEO SAM ZORANA, JELENU I JANU, ALI...: Svedok koji je bio na nasipu KOBNOG DANA dao iskaz o Marjanovićima!

Gradić je kazao da je na nasipu video muškarca, ženu i dete, ali ne i sam čin zločina, niti bilo šta sumnjivo

Objavljeno:

Oko 16.30 prolazio sam nasipom. Na samom početku, video sam čoveka, ženu i dete. Mislim da su to bili Marjanovići. U jednom trenutku je žena otrčala, a čovek je sa devojčicom nastavio da hoda za njom.

Zorane, ćuti, UBIĆE TE AKO PROGOVORIŠ! PROVALJENA TAJNA PORUKA SVEKRA JELENE MARJANOVIĆ!

Ovako je u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, Dragan Prvulović, jedan od svedoka, čuveni biciklista, opisao dešavanja kobnog 2. aprila prošle godine kada je na nasipu Crvenka u Borči nestala Jelena Marjanović. Ovo tužilaštvo vodi istragu protiv Zorana Marjanovića zbog sumnje da je tog dana ubio suprugu Jelenu.

foto: Privatna arhiva

Prvulović, međutim, osim što je potvrdio da je spazio Marjanoviće na nasipu u vreme kada je mlada žena nestala, nije imao druga saznanja. Sam zločin nije video. On je ranije ispitivan i u policiji i tamo je dao identičnu izjavu.

Pri istim tvrdnjama bili su i ostali svedoci koji su u ponedeljak dali iskaze - policajci Milan Vukša i Aleksandar Knežević, kao i meštanin Crvenke Milan Gradić. Pripadnici Policijske stanice u Borči, koji su kobnog dana radili u suprotnim smenama, opisali su kako je trajala potraga za pevačicom. Jedan od njih naveo je i zanimljiv podatak.

- Pored kanala gde je pronađeno telo ubijene Jelene, postoji i staza za trčanje - istakao je ovaj svedok. - Oni koji trče ne koriste samo nasip, već i tu stazu.

SADA JE I ZVANIČNO! Jelena Marjanović je ubijena metalnom štanglom dužine do 50 centimetra sa zadebljanjem na vrhu!

Gradić je kazao da je na nasipu video muškarca, ženu i dete, ali ne i sam čin zločina, niti bilo šta sumnjivo.

foto: Nebojša Mandić

Da li je Jelena napadnuta kada je sa nasipa sišla na tu stazu tek treba da se utvrdi. Prema naredbi za sprovođenje istrage ona je usmrćena u periodu između 16.49 i 17.30. Za njenu smrt je osumnjičen Zoran Marjanović, koji se tereti da je u jednom trenutku ostavio petogodišnju ćerku, ubio Jelenu, a potom se vratio detetu i prijavio nestanak.

Saslušan je, kako nezvanično saznajemo, juče još jedan policajac koji je u subotu uveče, dan pre nego što je pronađeno telo Jelene Marjanović, učestvovao u potrazi za njom. On je tog dana kada je prijavljen nestanak, došao na nasip oko 22 sata.

Inače, tokom saslušavanja svedoka, juče su u Viši sud došli Vladimir i Miloš Marjanović, Zoranov otac i brat, kao i ćerkica Jana. Oni su posle toga otišli u posetu Zoranu, koji se nalazi u pritvoru od 15. septembra, kada je uhapšen, godinu i po posle ubistva supruge. Na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora.

foto: Dragana Udovičić

On je i pre hapšenja bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan na slobodu zbog nedostatka dokaza. Na saslušanju u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu 16. septembra negirao je da je ubio Jelenu i detaljno opisao šta se sve dešavalo tog dana.

Radosava Marković koja je čuvala koze na nasipu u Crvenki u vreme kada je Jelena Marjanović nestala, navodno je prošlog ponedeljka ispričala pred tužiocem da Jelenu nije videla.

- Videla sam nekog čoveka između 60 i 70 godina kako se igra sa nekim detetom na obližnjoj livadi pored nasipa. Vikao je "Dano" ili "Jano, vrati se!". To je bilo 2. aprila oko 17 časova - izjavila je Markovićeva.

Porodica bez iskaza

Pred zamenikom javnog tužioca do sada su se pojavili članovi Zoranove porodice koji su iskoristili svoje pravo, kao deo najuže porodice, i odbili su da daju iskaz. Saslušani su Jelenina kuma Vera Vukomanović, policajac Boris Pucić, kao i Jelenina sestra od strica Teodora Krsmanović.

(Espreso.co.rs / Novosti.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.