"DETE ZASLUŽUJE DA BUDE DOSTOJANSTVENO SAHRANJENO!" Državni sekretar MUP-a o potrazi za telom Danke Ilić
Željko Brkić, Foto: TV PINK / SCREENSHOT

POTRAGA

"DETE ZASLUŽUJE DA BUDE DOSTOJANSTVENO SAHRANJENO!" Državni sekretar MUP-a o potrazi za telom Danke Ilić

Brkić navodi i da je teško misaono rekonstruisati ovaj zločin i da se nada da će telo Danke Ilić biti uskoro pronađeno.

Objavljeno:

Državni sekretar u Ministarstvu unutrašnjih poslova Željko Brkić kaže da je preko 1.500 policijskih službenika u saradnji sa preko 1000 građana iz različitih službi dalo svoj doprinos da se ubijena Danka Ilić pronađe.

- Mi smo pretrage terena usmerili na one lokacije za koje su nam osumnjičeni rekli da su tamo ostavili telo Danke Ilić. Za sada pregledavamo korito Zlotske reke.

Ponašanje osumnjičenih, za koje postoje dokazi da su izvršili krivično delo teškog ubistva, Željko Brkić opisuje kao je najmonstruozniji oblik ljudskog ponašanja. Dok je jedan detaljno opisao kako je ubio Danku Ilić, drugi je odlučio da se brani ćutanjem.

- Teško je saznati motive zašto ne želi da sarađuje. Ali vi kod njih možete videti takvo odsustvo empatije i bezobzirnost, čak i sada kada je suočen sa istinom, osumnjičeni ne želi da kaže gde je sakrio telo Danke Ilić. To govori o velikom nedostatku empatije. To dete ima pravo na dostojanstveno sahranjivanje, da roditelji mogu da mu posvete grobno mesto. Lišeni su svakog ljudskog osećanja - kaže Brkić.

1 / 7 Foto: MUP

Brkić kaže da je do sada prikupljeno dovoljno dokaza na osnovu koji može da se zastupa optužnica i dodaje da će nadležni moći da donesu odgovarajuću presudu.

Brkić navodi i da je teško misaono rekonstruisati ovaj zločin i da se nada da će telo Danke Ilić biti uskoro pronađeno.

- Nadam se da će telo Danke biti pronađeno, nesumnjivo je da je dete sa mesta kontakta sa vozilom uneto u vozilo - kaže Brkić.

Smrt brata osumnjičenog

Osumnjičeni D.D. (40) iz Bora kome je u subotu određeno zadržavanje do 48 sati zbog postojanja osnova sumnje da je pomogao D. D. (50) osumnjičenom za teško ubistvo dvogodišnje Danke Ilić nakon izvršenog krivičnog dela, preminuo je u Policijskoj upravi u Boru.

- Juče je konstatovana smrt, pre toga je osumnjičenom pozlilo. Brzom intervencijom Hitne pomoći i policije osumnjičenom je ukazana pomoć, ali je on uprkos svemu preminuo. Telo D. D. odvezeno je na obdukciju koja će pokazati tačan uzrok smrti - kaže Brkić.

- Iako osumnjičeni za ubistvo Danke Ilić pokušavaju da izbegnu odgovornost, to neće ometati nadležne organe da donesu presudu, zaključio je Brkić za "Pink TV".

Podsetimo, S. i Dejan , koji su uhapšeni zbog sumnje da su ubili Danku Ilić, saslušani su u petak uveče, a juče im je određen pritvor. Dragijević je pred tužiocem priznao zločin, dok se Janković branio ćutanjem. Obojici je potom određen pritvor do 30 dana.

Policija je u međuvremenu uhapsila R. i D. D., oca i brata D. D, koji je juče preminuo, zbog sumnje da su mu pomogli da premesti telo ubijene devojčice.

Bonus video:

02:09

UGLEDNI BIVŠI INSPEKTOR O UBISTVU MALE DANKE ZA KURIR: Možda će se javnost ljutiti na mene, ali jednu stvar želim da kažem

(Espreso / Blic / Sofija Vulićević / Pink / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.