RODITELJIMA DEČAKA UBICE ODLOŽENO DANAŠNJE SUĐENJE: Nisu se pojavili ni majka, ni otac, a otkriveno i ZBOG ČEGA
Suđenje, Foto: Tamara Trajković

JAVLJENO JE

RODITELJIMA DEČAKA UBICE ODLOŽENO DANAŠNJE SUĐENJE: Nisu se pojavili ni majka, ni otac, a otkriveno i ZBOG ČEGA

Na današnjem ročištu planirano je svedočenje Vladimira K. i Miljane K.

Objavljeno: 10:58h

U Višem sudu u Beogradu danas će se nastaviti parnični postupak po drugoj tužbi koju je podnela porodica ubijene Adriane Dukić protiv Vladimira i Miljane K., ali i dečaka ubice koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro vršnjaka i čuvara škole.

Na današnjem ročištu planirano je svedočenje Vladimira K. i Miljane K., međutim ono je odloženo jer nisu došli na suđenje.

Njihov punomoćnik obavestio je sud da tuženi nisu pristupili imajući u vidu da je današnje suđenje javno, a da oni odbranu nisu izneli u krivičnom postupku koji je zatvoren za javnost.

Naveo je i da smatraju da bi davanjem iskaza na današnjem ročištu njihova odbrana bila kompromitovana u krivičnom postupku. Predložili su da sud odloži na ročište i da ih sasluša na drugom ročištu koji će biti nakon krivičnog, jer žele da daju iskaz.

Svedočenje oca i majke Adriane

Dane Dukić
Dane Dukićfoto: Zorana Jevtić

Na prethodnom ročištu svedočili su majka i otac ubijene Adriane Dukić.

Dane Dukić je pred Sudom ispričao da se zajedno sa porodicom preselio iz Francuske 2020. godine u Srbiju jer su hteli da se više posvete deci. On je detaljno ispričao njihovo porodično stanje, te je naveo i da pored Adriane koja je ubijena, imaju još dvoje mlađe dece.

Tog 3. maja, kako je rekao Dukić, njima je stao svet, njihova ćerka je ubijena, a pored nje je bio i mobilni telefon kroz koji je prošao metak. Zbog toga, on misli da je devojčica htela da ga pozove.

- Svaki dan idemo na groblje da je poljubim i izvinim joj se - rekao je Dukić i dodao da se oseća krivim što su se preselili u Srbiju.

Na pitanje kako su njegova mlađa deca reagovala i podnela smrt sestre, on je rekao da im je teško i da moraju da nose takvo breme da im je sestra ubijena u školi.

Dukić smatra da je ovaj masakr propust roditelja, te mu nije jasno kako je moguće da je to dete odlučilo da uzme toliko života u samo dva minuta.

27 članova porodica podnelo privatnu tužbu

Podsetimo, 27 članova porodica ubijenih u OŠ "Vladislav Ribnikar" podneli su tužbu protiv dečaka ubice, njegovog oca Vladimira K., majke Miljane K.i protiv škole.

Bonus video: Hapšenje oca dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

00:14

Hapšenje oca dečaka koji je pucao u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar

(Espreso/Blic/Prenela: D.S.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.