UBIJENI DEDA STANIMIR NIJE IMAO DA PLATI 30.000 DINARA ZBOG PETARDE PA MORAO U ZATVOR: Ovo su detalji presude
Stanimir Brajković, Foto: Printscreen/Facebook

UŽAS!

UBIJENI DEDA STANIMIR NIJE IMAO DA PLATI 30.000 DINARA ZBOG PETARDE PA MORAO U ZATVOR: Ovo su detalji presude

Zbog sumnje da su izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu, uhapšeni su njegovi cimeri

Objavljeno:

Stanimir Brajković (74), penzioner iz Mladenovca koji je 4. februara ubijen na odlsuženju kazne, bio je osuđen na 30.000 dinara zbog kršenja javnog reda i mira, tako što je bacio petardu i uplašio komšije iz zgrade, ali kako kaznu nije platio, poslat je na odsluženje kazne od 30 dana zatvora u Padinskoj skeli!

- Ubijenog Stanimira Brajkovića komšije su 31. decembra 2020. prijavile da je bacio petardu sa svoje terase i uplašio njih i bebu koju su izveli u šetnju. Zbog remećenja javnog reda i mira, iako se u počeku branio da je unuk bacio petardu, na kraju je priznao krivicu i osuđen je odlukom Prekršajnog suda u Mladenovcu na 10.000 dinara - objašnjava sagovornik Kurira i dodaje da je potom o toj kazni odlučiovao drugostapeni, Prekršajni apelacioni sud, koji je 15. decembra 2022. povećao kaznu Brajkoviću na 30.000 dinara.

Međutim, kako penzioner iz Mladenovca, za kog se i u presudi navodi da je "lošijeg imovnog stanja" i da do tada nije ni krivično ni prekršajno osuđivan dosuđenu kaznu za prekršaj nije nije platio, ona mu je zamenjena zatvorskom.

- Kazna od 30.000 dinara, zamenjena je zatvorskom u trajanju od 30 dana - objašnjava naš izvor i dodaje da se on na izdržavanje u zatvor u Padinskoj skeli javio u januaru.

Nesrećni čovek, kako se navodi u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, koje vodi istragu njegovog ubistva, od sredine januara do 4. februara kada je preminuo, trpeo je stravično psihičko, fizičko i seksualno zlostavljanje.

Zatvor Padinska Skela
Zatvor Padinska Skelafoto: Aleksandar Jovanović Cile

Zbog sumnje da su izvršili teško ubistvo u saizvršilaštvu, uhapšeni su njegovi cimeri Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) i njima je posle saslušanja određen pritvor do 30 dana.

- I trojica osumnjičenih za ubistvo, izdržavala su kazne zbog prekršajnih osuda, dvojica iz oblasti saobraćaja a jedan zbog kršenja zakona o ličnoj karti. Jedan od njih, trebalo je da u zatvoru provede svega 10 dana. Inače, ni osumnjičeni za težak zločin, ranije nisu osuđivani krivično - dodaje sagovornik Kurira.

Podsetimo, trojici osumnjičenih se na teret stavlja da su brutalno tukli, silovali drškom metle nesrećnog čoveka, i terali ga da pije mokraću jednog od njih. Navodno, motiv brutalnog iživljavanja bio je to što više nije imao novca da im kupuje stvari u zatvorskoj kantini.

Dan pre nego što je preminuo, sa teškim povredama je odveden kod lekara, ali je tamo najverovatnije iz straha od svojih cimera, izjavio da je pao i povredio se.

- Iste večeri, kada je vraćen u ćeliju, osumnjičeni su ga odveli u kupatilo i polivalai ga hladnom vodom. Sutradan se njegovo stanje znatno pogoršalo usled povreda koje je imao, imao je poremećaj disanja i cirkulacije zbog preloma rebara i grudne kosti, kao i zbog gubitka krvi i usled komplikacija zbog povreda on je preminuo - otkriveno je u saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u kakvim je mukama nesrećni čovek preminuo.

Bonus video:

02:13

ZORAN MARJANOVIĆ JE OPASNOST PO ODBRANU AKO NASTAVI DA PRIČA! Sudski veštak izneo šok tvrdnje: SADA SE BRANI ĆUTANJEM

(Espreso / Kurir / Jelena Spasić / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.