NAKON NESREĆE KOD KARAĐORĐEVOG PARKA UHAPŠEN MEHANIČAR: Točak autobusa usmrtio ženu
Policija/Ilustracija, Foto: Nenad Kostić

užas

NAKON NESREĆE KOD KARAĐORĐEVOG PARKA UHAPŠEN MEHANIČAR: Točak autobusa usmrtio ženu

On će, u roku od 48 sati, kako je saopšteno iz tužilaštva, biti priveden na saslušanje

Objavljeno: 17:23h

Po nalogu dežurnog javnog tužioca Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu određeno je zadržavanje I.R. zbog sumnje da je učinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

On će, u roku od 48 sati, kako je saopšteno iz tužilaštva, biti priveden na saslušanje.

Kako je saopšteno iz tužilaštva I. R. je mehaničar u privatnom preduzeću za saobraćaj "Banbus doo", s čijeg je autobusa na liniji 78 juče u Ulici bulevar oslobođenja otpao zadnji levi točak i povredio dve žene, od kojih je jedna danas preminula.

- U zavisnosti od odbrane osumnjičenog biti doneta odluka da li će u odnosu na istog ovo tužilaštvo eventualno podneti predlog za određivanje pritvora - saopšteno je iz tužilaštva.

Iz tužilaštva je saopšteno da je na lice mesta nezgode odmah izašao dežurni javni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu radi vršenja uviđaja i izvođenja drugih dokaza a kako bi se utvrdio tačan uzrok nezgode, odnosno da li se u radnjama nekog lica stiču sva bitna obeležja bilo kog krivičnog dela za koje se goni po službenoj dužnosti.

- Naime, dežurni javni tužilac je u toku uviđaja dao nalog da na lice mesta odmah izađe veštak radi obavljanja potrebnog veštačenja, kao i nalog da se vozač koji je kritičnom prilikom upravljao autobusom odmah alkotestira i odveze na Urgentni centar radi analize krvi i utvrđivanja da li je upravljao autobusom pod dejstvom alkohola, kao i da se sva povređena lica odvezu na Urgentni centar radi pružanja lekarske pomoći i utvrđivanja vrste i težine povreda koje su zadobili kritičnom prilikom, kao i da se izuzmu snimci sa nadzornih kamera i fiksiraju svi drugi dokazi na licu mesta - saopšteno je iz tužilaštva.

Takođe je, kako se navodi, utvrđen identitet I.R. koje je bilo zaduženo za dnevni pregled vozila u konkretnom slučaju, odgovornog lica za pregled vozila – mehaničara u preduzeću za saobraćaj „Banbus doo“.

- U daljem toku dokaznog postupka ovo tužilaštvo će izvršiti sve potrebne provere i izvesti raspoložive dokaze, dati nalog da se odrade potrebna veštačenja, ispitati oštećene i eventualne svedoke očevice, te će u najkraćem roku biti doneta odluka o daljem postupanju - saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Bonus video:

00:11

Saobraćajna nezgoda kod Arene, ugao Bulevara Zorana Đinđića i Antifašističke borbe

(Espreso/Kurir/Jelena Spasić/Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.