"KRIĆE SE SVE DOK..." Toma Fila OTKRIO šta će NATERATI UBICE MMA borca da se PREDAJU, za sada je JASNO JEDNO
Stefan Savić, Foto: Nenad Kostić, MMA savez Srbije

hronika

"KRIĆE SE SVE DOK..." Toma Fila OTKRIO šta će NATERATI UBICE MMA borca da se PREDAJU, za sada je JASNO JEDNO

Toma Fila se oglasio povodom ubistva MMA borca Stefana Savića

Objavljeno:

Stefan Savić (23), reprezentativac Srbije i osvajač bronzane medalje na svetskom prvenstvu u MMA ubijen je u nedelju (25.februara 2024. godine) na Dorćolu. Poznati advokat Toma Fila u izjavi za "Telegraf.rs" kaže da je "policija uradila odličan posao jer je odmah identifikovala dvojicu osumnjičenih i da je pitanje dana kada će biti uhapšeni".

- Kada se dogodi ubistvo najbitnije je da se utvrdi identitet osumnjičenog ili više njih. Policija je ekspresno ušla u trag mladićima koji su mučki pretukli i ubili Stefana. Za njima je raspisana potraga, a iz iskustva mogu da vam kažem da će se kriti ili u štek stanu ili u bekstvu samo onoliko koliko budu imali novca. Sa porodicama i prijateljima ne mogu da kontaktiraju. U jednom trenutku moraju izaći napolje- objašnjava Fila i dodaje da je moguće da će i jedan i drugi mladić odgovarati za teško ubistvo u saizvršilaštvu.

Policija

Podsećanja radi, policija je identifikovala dvojicu mladića koji se dovode u vezu sa ovim zločinom koji je potresao celu Srbiju.

Toma Fila
Toma Filafoto: Printscreen/Youtube/Happy Entertainment

Istraga je pokazala da se Stefan verbalno sukobio sa dvojicom mladića ispred jednog kluba. Nakon kratke rasprave pokušao je da im pobegne Dunavskom ulicom. Oni su ga sustigli kod broja 27, oborili na trotoar i počeli da udaraju rukama i nogama. U jednom trenutku jedan od napadača vadi nož i ubada Savića.

- Pored mesta obračuna u automobilu "fijat 500" prolaze dvojica muškaraca. U nameri da zaštite mladića Stefan M. izlazi iz kola i pokušava da odbrani MMA borca. Da nesreća bude još veća i sam biva izboden, pa ga drug stavlja u kola i vozi ka bolnici. U blizini Terazija nailaze na policajca koga obaveštavaju o tuči na Dorćolu - kaže naš izvor.

Do dolaska ekipe Hitne pomoći Savić je davao znake života, pa je prevezen u bolnicu. Uprskos borbi lekara umro je sat vremena kasnije u Urgentnom centru.

Sa teškim telesnim povredama primljen je i Stefan M. Njegovo zdravstveno stanje je stabilno.

Motiv ubistva nije poznat.Porodica ubijenog misli da iza svega stoji obračun koji se dogodio dve godine ranije.

Na telu ubijenog mladića tokom obdukcije primećeni su mnogobrojne povrede, ali i brojini uboda od noža.

Stefan Savić
Stefan Savićfoto: MMA savez Srbije

Oružje nije nađeno.

Savić je sahranjen 27. februara ove godine u Boleču.

Policija apeluje na građane da ukoliko imaju informacije o kretanju i boravištu osumnjičenih, jave Policijskoj upravi za grad Beograd, na brojeve telefona: 011/279 74 77, 066/889 42 07, 066/878 23 05, kao i na 192 ili najbližoj policijskoj stanici.

Lazić: "Heroji su na nebu"

Nakon što je tragično preminuo reprezentativac Srbije u MMA Stefan Savić, oglasio se poznati borac i selektor srpske reprezentacije Savo Lazić.

- Većina ljudi iz borilačkog sveta upoznata je sa ovim što se desilo našem Stefiju Saviću. Želim da se izjasnim kao Stefijev prijatelj, selektor... Ovo je jedan veliki poraz, gubitak za sve nas, pre svega za njegovu porodicu, njegovog trenera, njegove drugare iz kluba i njegove drugare iz kraja. Davno je rečeno "heroji su na nebu" - napisao je Lazić na Instagramu.

Savić je par meseci pre smrti uspeo da zabeleži jedan od najvećih uspeha srpskog MMA sporta osvojivši bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu u Tirani.

Bonus video:

01:37

Dejan Radenković o potrazi za ubicama mma borca: Počiniocima neće pomoći ni odbacivanje telefona!

(Espreso/ Telegraf/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.