ZBOG KRVAVOG UBICE IZ APATINA ODREĐENA POSEBNA VEŠTAČENJA: Nemilosrdno 15 puta IZBO staricu
Policija, Foto: Petar Aleksić

femicid

ZBOG KRVAVOG UBICE IZ APATINA ODREĐENA POSEBNA VEŠTAČENJA: Nemilosrdno 15 puta IZBO staricu

Zbog ubistva starice u Apatinu sumnjiči se muškarac P.B.

Objavljeno:

Apatinac P. B. (28) koji se sumnjiči da je izvršio surovo ubistvo starice Bosiljke Miljanović (83) u njenoj porodičnoj u Apatinu, a inače bake svoje drugarice iz škole, danas se na glavnom pretresu u Višem sudu u Somboru izjašnjavao o krivici, a svoje viđenje su dali i veštak, kao i svedok oštećena J. M.

Kako "Blic" saznaje, glavni pretres koji je održan danas praktično je počeo iznova, zbog izmene u sastavu veća.

- Nakon izlaganja optužbe, izjašnjavanja optuženog i uvodnih izlaganja, u okviru dokaznog postupka saslušan je optuženi P. B. te je dalje saslušan veštak, dipl. inženjer tehnologije, svedok oštećena J. M. - navela je za "Blic" portparolka Višeg suda u Somboru, Manela Operta Podunavac.

Biće urađeno trasološko - sudsko - medicinsko veštačenje

U daljem toku dokaznog postupka pročitana je i pisana dokumentacija iz spisa predmeta koja predstavlja dokaze, te je na istom glavnom pretresu doneto rešenje kojim će se odrediti kombinovano trasološko - sudsko - medicinsko veštačenje.

Policija
Policijafoto: PrintScreen/ Instagram/ serbialive_beograd

- Određeno je da će naredni glavni pretres biti zakazan nakon prijema nalaza i mišljenja navedenog veštačenja, a na isti će biti pozvani i veštaci SZB Beograd, kao i svedok D. N. - dodala je Operta Podunavac.

Takođe, pritvor prema P. B. produžen je rešenjem vanpretresnog veća Višeg suda u Somboru od 02. februara 2024. godine do dalje odluke suda, a najduže do 07.04.2024. godine.

Detalji zločina lede krv

Kako mu se stavlja na teret, postoji osnovana sumnja da je P. B. lišio života 83-godišnju Bosiljku iz koristoljublja, na svirep i podmukao način, zadajući joj više uboda nožem po telu od kojih je ona zadobila 15 ubodnih rana i posekotina i od kojih je preminula, pri čemu je trpela bolove jakog intenziteta i jake psihičke patnje.

Podsetimo, kako je "Blic" ranije pisao, kod P. B. u kući pronađeni su krvav duks, farmerke i obuća koje je imao na sebi prilikom zločina. Nož kojim je ubio staricu nađen je na mestu zločina i to je bio krucijalni trag nakon detaljnog veštačenja oružja koji je doveo do hapšenja svirepog mladića.

Krug osumnjičenih sužen je nakon što je otkriveno da je ubica na mesto zločina došao crvenim puntom, a da je DNK analiza oružja kojim je počinjen zločin potvrdila sumnje policije da je reč o P. B. koji je inače poznanik iz škole unuke pokojnice.

Kako navode iz Višeg suda, za krivično delo koje je počinio 28-godišnjak iz Apatina zaprećena je zatvorska kazna od najmanje 10 godina ili doživotni zatvor.

Bonus video:

00:10

Ubistvo Milana Šuše

(Espreso/ Blic/ V.Z/ Prenela V.A)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.