"SIN ME POZVAO DA MI KAŽE DA GORI KUHINJA I TU SE VEZA PREKINULA": Petočlana porodica iz Kruševca ostala BEZ KROVA
Vatrogasci, Foto: RINA

detalji požara

"SIN ME POZVAO DA MI KAŽE DA GORI KUHINJA I TU SE VEZA PREKINULA": Petočlana porodica iz Kruševca ostala BEZ KROVA

Majka Danica Dimitrijević kaže da se sve desilo odjednom dok je jedan od njena dva sina bio sam kod kuće

Objavljeno:

U stambenoj zgradi u Kruševcu juče oko 15 časova izbio je požar u kom je izgoreo stan petočlane porodice iz ovog grada. Bez krova nad glavom ostali su supružnici sa troje maloletne dece!

Majka Danica Dimitrijević za Kurir kaže da se sve desilo odjednom dok je jedan od njena dva sina bio sam kod kuće.- Slavili smo slavu juče, Svetog Savu, sve pripremili i onda sam sa ćerkom i jedNim sinom otišla na njihovu priredbu u školi, a drugi sin je ostao sam kod kuće jer se požalio na bolove u stomaku - počinje Danica svoju priču za Kurir.

Kako nam je ispričala njen sin je primetio da gori kuhinja i odmah je pozvao, a onda je nastala prava drama.

- Pozvao me je i rekao da je izbio požar u kuhinji našeg stana i tu se veza prekinula. Odmah smo krenuli sa priredbe, ali njega nikako nisam mogla da dobijem. Kad sam stigla zatekli smo vatrogasce i komšije ispred zgrade, ljudi su evakuisani, ali sina nisam mogla nikako da nađem - kaže Danica i dodaje:

- Tražila sam ga svuda, pitala da me puste u zgradu samo da vidim gde je, mislila sam da je ostao unutra, da se nešto desilo, u tom trenutku mi nije bilo do stana, samo da pronađem dete.

Prema njenima rečima, u svoj panici samo se u jednom trenutku okrenula i videla ga da izlazi iz susednog ulaza.

- Pao mi je kamen sa srca, tamo su mu pružili prvu pomoć, pomogli detetu da se smiri, malo se nagutao dima, ali hvala Bogu svi smo dobro... Stan je potpuno izgoreo, pokušavamo sad malo da očistimo, ali sve je uništeno - kaže naša sagovornica.

Uzrok požara, kako kaže Danica, bile su neispravne instalacije u zgradi.

Danica je inače humanitarac koja je celi svoj život posvetila pomaganju najugroženijima u čitavom regionu, a zbog nesreće koja ju je zadesila, sada je pomoć potrebna njoj.

Svi koji žele i koji su u mogućnosti Danici i njenoj deci mogu da pomognu i uplate novac na broj računa 150-7701002678431-38

Bonus video:

00:24

Lokalizovan požar u Bloku 70

(Espreso / Kurir / Dijana Antonijević / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.