OTKRIVEN IDENTITET RUDARA KOJI SU POGINULI: Čistili bunker od naslaga uglja pa pali, NIJE IM BILO SPASA
Foto: Printscreen/RTS

tragedija

OTKRIVEN IDENTITET RUDARA KOJI SU POGINULI: Čistili bunker od naslaga uglja pa pali, NIJE IM BILO SPASA

Povređeni radnik je zadobio lake telesne povrede.

Objavljeno:

Prilikom havarije koja se dogodila danas oko 10.30 sati na separaciji rudnika uglja Lubnica u Grljanu, život su izgubiledve osobe LJ.B.(55) i D.K.(42) dok je jedno lice (53) povređeno, potvrđeno je "Blicu" u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Povređeni radnik je zadobio lake telesne povrede.

-Prema prvim saznanjima do nesreće je došlo na taj način što su radnici separacije kritičnom prilikom čistili bunker od naslaga uglja sa čijeg zida je došlo do obrušavanja materijala i propadanja radnika do dna bunkera, koji je visine od pet do šest metara - kažu u OJT Zaječar.

1 / 6 Foto: Printscreen/RTS

Na licu mesta odmah su izašli pripadnici policije, Sektora za vanredne situacije, hitna pomoć i javni tužilac Osnovnog javnog tužilaštva u Zaječaru.

Uzrok nesreće se i dalje utvrđuje.

Povodom tragedije oglasili su se iz Ministarstva energetike i za "Blic" su naveli da su radnici poginuli prilikom čišćenja bunkera sa sitnim ugljem.

- Izjavljujemo saučešće porodicama. Separacija je objekat na površini, iznad rudnika. Rudarska inspekcija je krenula na lice mesta, kako bi izvršili uviđaj - navode iz Ministarstva energetike.

Bonus video: STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

00:30

STIŽE KOLONA POGREBNIH VOZILA U RUDNIK SOKO: U nesreći poginulo 8 rudara, najmlađi Nikola imao samo 31 godinu

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.