"UPECALI SMO KIĆU": Vođa navijača Parizana ubijen pre 4 godine, Lalić otkrio DETALJE LIKVIDACIJE
Ubistvo Kiće Marković, Foto: Kurir

STRAŠNO

"UPECALI SMO KIĆU": Vođa navijača Parizana ubijen pre 4 godine, Lalić otkrio DETALJE LIKVIDACIJE

Ljubomir Kića Marković bio je dobro poznat u navijačkim krugovima

Objavljeno:

Jedan od vođa navijača "Partizana" Ljubomir Marković Kića ubijen je pre četiri godine u sačekuši u Ulici Grčića Milenka. Počinilac ubistva do danas nije poznat, a okrivljeni saradnci na suđenju klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tvrdili su u svojim iskazima da je upravo klan odgovoran za Kićinu smrt.

Ljubomir Kića Marković bio je dobro poznat u navijačkim krugovima, a široj javnosti poznao je poznat zbog ubistva francuskog navijača Borisa Tatona, koji je pretučen na smrt.

Marković je zbog ubistva Tatona osuđen na 30 godina zatvora, kazna mu je potom smanjena na 15 godina. Dok jedni izvori navode da se on posle toga smirio i odlučio da živi mirnijim životom, prema drugima, on se ponovo aktivirao u navijačkoj grupi "Alkatraz".

Ljubomir Marković Kića
foto: Daktilo

U noći ubistva, ubica je Markovića sačekao ispred teretane da završi trening, a potom ga ubio.

Kako se vidi na snimku sa nadzorne kamere, ubica je počeo da juri za Markovićem koji je stajao u grupi ljudi ispred teretane. Marković je pokušao da se obrani, izvukavši pištolj koji mu je bio za pojasom, ali nije uspeo da ga upotrebi. Dok je trčao za njim, napadač je ispalio dva metka Markoviću u glavu.

Kića je počeo da beži, ali ga je poslednji i smrtonosni metak zatekao kod benzinske pumpe, gde je naočigled prolaznika ležalo njegovo telo.

Zanimljivo je da ubica nije krio lice, a nije mogao sa sakrije ni karakterističan hod. Nakon zločina, delovalo je da istražitelji pred sobom nemaju težak posao, naročito jer prostor oko teretane, pumpe i "balona" pokriva oko 11 sigurnosnih kamera, od kojih su čak četiri usmerene direktno ka mestu zločina. Ipak, javnost je videla samo snimak sa sportskog balona.

Iako postoji snimak ubistva, do danas niko nije uhapšen. Ipak, članovi klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića koji su sklopili sporazum sa tužilaštvom i dobili manje kazne u zamenu za informacije, tvrde da je upravo klan odgovoran za Kićinu smrt.

"Upecali smo Kiću"

Okrivljeni saradnik na suđenju Veljku Belivuku tokom davanja iskaza kratko se dotakao ubistva Kiće Markovića.

On je rekao da su primetili da na utakmici na stadionu Čukarički jedna grupa navijača stoji odvojeno, te da je "to bio problem" jer su saznali da grupa ima u planu da ih napadne.

- U danima posle utakmice zamoljen sam da pozajmim "škodu" koju sam koristio i Miljković, Belivuk i braća Budimir su otišli na sastanak sa Dejanom Lazarevićem. Miljković mi je rekao "upecali smo Kiću". Ja sam se najviše interesovao da li je izvršeno neko krivično delo mojim automobilom - rekao je Lalić.

Par dana kasnije Miljković mu je, kako je objasnio, rekao da par dana kasnije bude na nekom javnom mestu sa video nadzorom kako bi ostao trag da nije povezan sa krivičnim delom.

Ljubomir Marković Kića
foto: Printscreen/Facebook

- Na internetu sam video da je Marković likvidiran, a kasnije su mi detaljno o ubistvu pričali Lainović, braća Budimir i Miljković. Za to je bio angaživan Lainović. Dali su mu da obuče kaput jer ima specifičan hod i veći stomak. Parkirana unapred bila je "škoda superb" i posle ubistva je odložio oružje u skrivenu pregradu u "škodi", a potom ga je Miloš Budimir odvezao u štek stan. Auto je bio na mestu koje nisu pokrivale kamere. Par dana kasnije Budimir je angažovao neke momke da u jutarnjim časovima odvezu to vozilo - rekao je Lalić.

Dok mu je Marko Miljković postavljao pitanja, Lalić je ispričao da je Miljković rekao da je "Kića velika štetočina i da treba da bude ubijen". Na pitanje Miljkovića zbog čega to nije sprečio, Lalić je odgovorio: "Zato što sam bio deo kriminalne grupe, čoveče".

Lalić je tada ispričao i da je Lainović morao da nosi kaput jer je "imao veći stomak i čudno je hodao" i dodao da je najverovatnije korišćen kalibar municije devet milimetara jer je Miljković govorio da "ko god mora da se ubije na ulici, treba da bude tim kalibrom". On je dodao da je Lainovića, nakon likvidacije Kiće Markovića, Miljković odveo u stan koji je oteo porodici Vlastimira Miloševića.

- Braća Budimir su prodali auto momku sa stadiona, a oružje je, verovatno, kao i sve - uništeno - rekao je Lalić.

"Miljković gledao ubistvo Kiće"

Okrivljeni saradnik Bojan Hrvatin, koji je progovorio o svim zločinima klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i do detalja opisao mučenja, ubistva, kasapljenja tela i mlevenje žrtava u industrijskoj mašini za mlevenje mesa, rekao je da mu je Miljković lično, u dvorištu njegove svoje na Zvezdari, pričao o ubistvu Kiće.

Prisećajući se razgovora koji je vodio s Miljkovićem, rekao je i da mu je Miljković tada otkrio da se tribina posle ubistva Kiće "skockala" i da više nije bilo frakcija, ali da zapravo njega to i ne zanima.

- Tada je rekao da njega tribina nešto i ne interesuje, sem, normalno, zbog pozicije, da ga više interesuju ulični poslovi, ali ne droga, da ga u stvari interesuju samo poslovi oko planiranja ubistava - otkrio je Hrvatin.

Kako je rekao, Miljković mu je usput predložio da ubiju Kiću Markovića. Navodno je smatrao da je to jedini način i da je "tako najbolje kako bi se zaplašile frakcije na Partizanovoj tribini koja je bila razbijena".

Ljubomir Marković Kića
foto: Politika/Printscreen

- Nije mi mnogo pričao o detaljima, usput mi je ispričao da je lično stajao u blizini pumpe u Grčića Milenka i mislim da mi je rekao da je Marko Budimir bio s njim. Znam da je rekao da je gledao odatle - ispričao je Hrvatin i objasnio da je sve to saznao nekoliko meseci posle ubistva Kiće Markovića.

Hrvatin je naveo i da mu je Miljković rekao da je Ljubomira Markovića Kiću ubio Ljubomir Lainović, sin pokojnog Branislava Lainovića Dugog, žestokog momka iz Novog Sada kod su likvidirali pripadnici Zemunskog klana.

Operativne informacije ukazuju na to da je mlađi Lainović učestvovao i u likvidaciji vođa škaljaraca u Atini. Međutim, on se vodi kao nestao, a sumnja se da je ubijen.

Kako je rekao, bili su "iznenađeni što je Kića ubijen na tako ulični način".

- Potez ubistva Kiće je bio dobar potez onoga ko je to uradio. Miljković je to aminovao i rekao da je njegova ideja bila da se Kića ubije na taj način. Rekao je da su imali problem jer nisu videli kameru na pumpi i da je posle neko od njih sa policijskom značkom otišao na pumpu da pita za video nadzor i rekli su da kamere nisu radile - istakao je okrivljeni svedok.

Hrvatin je govorio o tome da je Miljković pričao da bi bilo vrlo lako da se "razbiju" frakcije Grobara ukoliko se "smakne Kića". On je dodao i da mu je optuženi Miloš Budimir naknadno spomenuo, da je on predložio da Kića bude ubijen, jer je to najbolji način da se raspadnu i zaplaše sve ostale frakcije na južnoj tribini. Tada mu je, prema rečima Hrvatina, Budimir otkrio detalje ubistva.

- Negde u blizini pumpe u ulici Grčića Milenka bili su Miloš Budimir i njegov brat Marko i posmatrali ubistvo. Kasnije su videli da tu ima neka kamera sa pumpe koja gleda baš na mesto ubistva. Oni su posle ubistva, prerušeni u policajce, otišli do radnika pumpe i pitali da li im radi video nadzor, ali su radnici rekli da ne radi, pa im je laknulo. Miloš mi tada nije spominjao ko je bio direktni izvršilac, ali mi je mnogo kasnije rekao da je to uradio Ljubomir Lainović. Ja sam isto smatrao da je to logično, jer uvek gledaš da se rešiš onoga ko "vuče sve konce" - ispričao je Hrvatin.

Bonus video: POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

02:09

POTREBNO UTVRDITI KADA JE LICE SVESNO POČINJENOG UBISTVA! Advokat o tretmanu dečaka osumnjičenog za ubistvo druga

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.