UHAPŠENA JOŠ JEDNA PORESKA INSPEKTORKA: Lisice joj stavljene po povratku iz Bugarske
Foto: Profimedia

haos

UHAPŠENA JOŠ JEDNA PORESKA INSPEKTORKA: Lisice joj stavljene po povratku iz Bugarske

Osumnjičenoj koja je zaposlena u Poreskoj upravi Zemun, uhapšena je u Beogradu, a lisice su stavljene po povratku iz Bugarske

Objavljeno:

Po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Beogradu danas je uhapšena još jedna poreska inspektorka, saznaje Kurir.

Osumnjičenoj koja je zaposlena u Poreskoj upravi Zemun, uhapšena je u Beogradu, a lisice su stavljene po povratku iz Bugarske.

- Ona je uhapšena po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu koje je sredinom septembra podiglo je optužnicu protiv ukupno 30 okrivljenih za više koruptivnih krivičnih dela, kojima je pričinjena direktna šteta budžetu Republike Srbije od 195.296.000 dinara - otkriva sagovornik Kurira.

Među optuženima su još dva ranije uhapšena poreska inspektora.

Načelnik Odeljenja za poresku kontrolu filijale Poreske uprave Zemun A. P. i poreski inspektor u toj filijali Dragana S. terete se za krivično delo zloupotreba službenog položaja, izvršeno u periodu od 14. juna 2021. godine do 13. jula 2021. godine.

A. P. je, kako se sumnja, svojim parafom overio i odobrio Zapisnik o izvršenoj poreskoj kontroli koji je sačinila Dragana S, iako je znao da nije izvršen popis zaliha robe i da nisu preduzete sve potrebne radnje provere.

Podsetimo, u drugoj velikoj akciji tužilaštva i policije uhapšeno je još sedam poreskih inspektora zbog sumnje da su bili deo grupe, koja je po istom principu, koja je zloupotrebama oštetila budžet Srbije za 124 miliona dinara.

Grupa koja je uhapšena u avgustu, kako je Kurir ranije pisao, novac je trošila na najluksuznije automobile, satove i garderobu. Kod osumnjičenih su pronađene čak i lažne policijske značke.

Bonus video:

02:13

POTOP U ŠPANIJI: Policija evakuiše zarobljeno stanovništvo

(Espreso/Kurir)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.