DUGOVALI SU MU 7.000 EVRA, SREO SAM GA U ULAZU: Komšija otkrio pravu istinu o pozadini tragedije u Smederevu!
Đorđe Azarić, Foto: Kurir/Privatna arhiva

do detalja

DUGOVALI SU MU 7.000 EVRA, SREO SAM GA U ULAZU: Komšija otkrio pravu istinu o pozadini tragedije u Smederevu!

akon eksplozije, delovi tela Đorđa su bili rasuti svuda po zgradi ali i ulici

Objavljeno: 17:07h

Komšija Đorđa Azarića (57) koji se sinoć razneo eksplozivom u zgradi u kojoj je izdavao stan četvoročlanoj porodici koja mu navodno nije plaćala račune, a ni kiriju, u potpunom su šoku zbog svega što dogodilo, a kako kažu on je od žrtve postao zločinac.

Kako je "Blic" pisao, Đorđe se sa više kilograma eksploziva razneo sinoć u zgradi u centru Smedereva nakon kraće svađe sa svojim podstanarima. Nakon eksplozije, delovi tela Đorđa su bili rasuti svuda po zgradi ali i ulici.

Ovaj vlasnik stana nije živeo u zgradi u kojoj se dogodila eksplozija, već u drugom delu Smedereva.

Prema rečima njegovog komšije, Saše V. on je bio dobar komšija, međutim privatno je imao puno problema sa svojim podstanarima.

Smederevo
foto: Kurir/Privatna arhiva

- Taj stan je kupio pre deset godina, a oni su mu bili dugo stanari. Prestali su da mu plaćaju kiriju pre dve godine i zamenili su ulaznu bravu na vratima zbog čega nije mogao da uđe u svoj stan. Šta da kažem za čoveka, sve najbolje - započinje priču Saša.

Prema njegovim rečima, Đorđe je bio programer i bavio se time kada to niko nije radio.

- Bio je jako dobar u tome - rekao nam je Saša.

Kako dalje objašnjava, Đorđe je živeo u svom stanu odavno, a od porodice, osim dve sestre koje nisu rođene, nije imao nikoga.

- On nema rođenu sestru, već dve od ujaka ili strica. Nisam siguran. Jedna od njih je bila ovde dok je trajao uviđaj - rekao nam je on.

Poslednji put ga video pre tri dana

Saša je poslednji susret sa svojim komšijom, Đorđem, imao pre tri ili četiri dana kada su se sreli na stepeništu zgrade.

- Javio mi se, pitao kako sam i šta radim i ja sam njega pitao isto kako je. Delovao je najnormalnije. Ja vam kažem da taj čovek, od svih nas ovde je delovao najsmirenije - objašnjava nam Saša.

Eksplozija u Smederevu, Smederevo, Zgrada
foto: ZORANA JEVTIĆ

Prema njegovim rečima, porodica koja je od Đorđa iznajmljivala stan, bila mu je dužna oko 7.000 evra.

- Ja sam znao za tu priču, pričao mi je, žalio se. Nije imao prava na sredstva mislim, mogao je nekako drugačije to da reši. Skupilo se čoveku i puknuo je u momentu. Uredno su oni pravili račune za infostan i sve, ali ih nisu plaćali. To je trajalo dugo, dužni su mu oko 7.000 evra, a njemu su zbog toga dolazili ovde i izvršitelji. On je pričao da su mu dugovali toliko novca. Mislim da je to bilo sve ukupno - objasnio je on.

Prema njegovim rečima, mladić koji je sinoć povređen je izgubio vid na jednom oku dok je devojka koja je unutra bila lakše povređena. U trenutku eksplozije u stanu nisu bili deda i unuka jer ju je on odveo napolje.

Nisam mogao da pomislim da će to uraditi

Saša nam objašnjava da je detonacija se čula jako, te nakon prve informacije da je eksplodirala plinska boca oni u to nisu mogli da poveruju.

- To je bila ozbiljna detonacija. Zvao me je drug pitao me šta je to, kaže mi pukla plinska boca. Reče mi i :"Kako bre tako da se čuje plinska boca?". Međutim, oko 12 sati je došla policija, tu su počeli da ga traže, nisu želeli ni da kažu ni o čemu se radi. Ja sam se setio da ima stan tamo, palo mi je na pamet da je to možda zapravo on. Nisam mogao ni da pomislim da bi tako nešto uradio dok mi se žalio na njih - kaže on.

Smederevo, Bomba
foto: TikTok/skemsi_

Od žrtve do zločinca

Prema Sašinim rečima, Đorđe je bio žrtva, a ispao je zločinac.

- Dve godine je bio nemoćan. On je sam, nema decu, nema nikog da ga zaštiti. Mogao je to da uradi drugačije, da je imao porodicu, možda bi mu bilo lakše. Ovako, samoća... Teško je kad čovek živi sam, sve padne na njega. On je ranije imao ženu, ali kratko i davno - zaključio je Saša.

Eksplodiralo nekoliko kilograma eksploziva

Podsetimo, sinoć se, oko 20.35 časova, u centru Smedereva, dogodila eksplozija kada se, prema prvim nezvaničnim informacijama, muškarac Đorđe Azarić (57) razneo sa više kilograma eksploziva.

Na licu mesta nastradao je Đorđe Azarić čiji su delovi tela bili razbacani po ulici, a dvoje mladih, brat i sestra, zadobili su teške povrede. Mladić Nikola P. (25) je u eksploziji zadobio teške povrede oka, a prema prognozama lekara, on će na jednom oku trajno izgubiti vid. Devojka Miljana P. (22) ima višestruke posekotine na telu.

Eksplozija se dogodila na petom spratu zgrade, a od jačine eksplozije izbijena su sva vrata su zgradi, a ceo peti sprat potpuno je uništen. Scene ispred zgrade su stravične.

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.