"UPOMOĆ, DETE MI UMIRE": Potresna ispovest komšije koji je bebu s opekotinama i njenu majku vozio u bolnicu
Beba preminula u Valjevu od opekotina, Foto: Aleksandra Čolić

UŽAS

"UPOMOĆ, DETE MI UMIRE": Potresna ispovest komšije koji je bebu s opekotinama i njenu majku vozio u bolnicu

Ovaj komšija kaže da majka nije imala telefon kad je izletela ispred stana, pa je počela da doziva upomoć.

Objavljeno:

Osmomesečna beba iz Valjeva preminula je juče od opekotina zadobijenih od vrele vode prilikom kupanja u porodičnoj kući u Valjevu. Nezapamćena tragedija u mirnoj ulici potresla je sve komšije, a muškarca koji je prvi pritrčao u pomoć i odvezao majku (25) i devojčicu u bolnicu ispričao je da su komšije čule kako majka vrišti i viče "upomoć, upomoć, dete mi umire".

- Niko od članova moje porodice u tom trenutku nije bio kod kuće. Ja sam se vratio iz Beograda, a komšinica koja živi do nas izašla je napolje i počela da vrišti: "Upomoć, upomoć, dete mi umire" - ispričao je komšija koji je odvezao nesrećnu devojčicu i njenu majku u Urgentni centar u Valjevu.

Ovaj komšija kaže da majka nije imala telefon kad je izletela ispred stana, pa je počela da doziva upomoć.

- Zadesio sam se tu, odmah sam ih spakovao u auto i odvezao - kaže komšija unesrećene porodice.

Dok ih je vozio u bolnicu majka je sve vreme tresla devojčicu ne bi li je oživela.

- Nije davala znake života. Kada smo stigli u Urgentni centar, medicinska sestra je bebu uzela kroz prozor i unela u bolnicu - kaže ovaj komšija.

Veruje se da je osmomesečna devojčica preminula pošto joj je stalo srce, jer nije mogla da izdrži strahovite bolove koje je trpela od opekotina. Pretpostavka je da je do tragedije najverovatnije došlo kada je brat bebe, četvorogodišnji dečak, u momentu odsustva majke iz kupatila na slavini greškom pustio vrelu vodu dok je u kadi bila njegova osmomesečna sestrica.

Komšije tvrde da je u trenutku tragedije majka bila u kući sa dvoje dece, dok je otac bio u parku sa drugo dvoje. Dečica imaju 2, 3 i 5 godina, a majka im je ponovo trudna, kažu komšije.

Kolica za bebu ostala u dvorištu kuće u kojoj se dogodila tragedija - Žena je divna, stvarno! Četvoro dece i peto na putu. Viđali smo da izvode decu u park, moj sin se igrao sa njima - kaže jedan od komšija.

Oca nastradale devojčice je video posle tragedije, sedeo je na klupi i plakao.

- Bilo je užasno! Dolazila je i policija, i deca su sve to videla... Stvarno strašno! Čulo se vrištanje, dreka - kažu komšije.

Komšije kažu da ova porodica od skoro živi tu, "jedno dva-tri meseca".

- Stalno se čula vika iz njihovog dvorišta jer imaju puno dece, ali niko ne zna o njima mnogo. Ne znamo šta se dogodilo u ovom užasu - kažu komšije.

Prema njihovim rečima, roditelji nesrećne devojčice koja je izgubila život već neko vreme nisu zaposleni, pa su po ceo dan bili sa decom.

Komšije tvrde da je porodica živela podstanarskim životom, kao i da su pre nekoliko dana dobili otkaz od stanodavca za kuću u kojoj se tragedija i dogodila.

Komšija kažu da će se sahrana tragično preminule bebe održati danas u 14 sati u selu nadomak Valjeva, gde su sada i njeni roditelji.

Bonus video: Saobraćajna nesreća na Pančevačkom mostu

00:33

Saobraćajna nesreća na Pančevačkom mostu

(Espreso/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.