BURNA BIOGRAFIJA NEKADAŠNJEG VOĐE "ALKATRAZA": Damjan hapšen i na Kosovu, sada mu NAĐENO SVE I SVAŠTA!
Damjan Šobić, Foto: Kurir

akcija policije

BURNA BIOGRAFIJA NEKADAŠNJEG VOĐE "ALKATRAZA": Damjan hapšen i na Kosovu, sada mu NAĐENO SVE I SVAŠTA!

Damjan Šobić (39), koji je bio vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", odavno je poznat policiji.

Objavljeno:

Damjan Šobić (39), Miroslav Š. (38) i Marko M. (35) saslušani su danas u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu saslušani su zbog sumnje da su tokom 2022. godine do hapšenja 7. februara držali i dalje prodavali više vrsta narkotika.

Policija je prilikom hapšenja osumnjičenih zaplenila kilogram marihuane, oko 110 grama heroina i oko kilogram smese za uvećanje opojne droge heroin, kao i novac za koji se sumnja da potiče od prodaje droge.

Sva trojica osumnjičenih su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje zakonsko pravo da ne iznose odbranu u ovoj fazi postupka.

Tužilaštvo je predložilo sudiji za prethodni postupak da osumnjičenima odredi pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Damjan Šobić
Damjan Šobićfoto: Foto: Društvene mreže

Osumnjičenima se na teret stavlja krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavlјanje u promet opojnih droga.

Damjan Šobić (39), koji je bio vođa Partizanove navijačke grupe "Alkatraz", odavno je poznat policiji.

On je "otvorio" svoj dosije u MUP-u 2008. godine kada je pravio nerede na utakmici OFK Beograd-Partizan. Pod istragom su tada bili i Lubomir Marković Kića (ubijen 2. novembra 2019. godine), Dragan Miščević i Dragan Lovre.

Šobić je tada pobegao iz Srbije i za njim je bila raspisana poternica.

Uhapšen je 2012. godine na Kosovu, tačnije u Kosovskoj Mitrovici. U trenutku hapšenja bio je naoružan.

Kako su mediji tada naveli, policija verovala je i da se Šobić u severnom delu KiM izvesno vreme krio zajedno sa članovima "Alkatraza", Markom Isakovićem i Milanom Krasićem, koji su iz Srbije pobegli nakon što su u oktobru 2011. godine na Novom Beogradu učestvovali u ubistvu pripadnika suparničke navijačke grupe "Zabranjeni", Ivana Perovića (20).

Pre dve godine, uhapšen je u štek stanu u centru Beograda.

Policija je tada upala u stan u kom se skrivao i čija vrata nije hteo da im otvori. Razvalili su vrata i upali unutra i uhapsili ga praktično na spavanju. Pretresom prostorija pronađen je specijalno napravljen štek u kom je bilo oružje i municija, a u stanu su nađene i baklje i majice s obeležjem ove navijačke grupe.

Potom, tokom 2017. godine uhapšen je na Dorćolu kada je, u toku rutinske kontrole, policija kod njega pronašla pištolj "glok" i 12 metaka.

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.