SLUČAJ MILICE DABOVIĆ OTVARA PITANJE: Da li je za nasilnike SRBIJA RAJ?! Kakve kazne prete?
Foto: Zorana Jevtić

pitali smo stručnjake

SLUČAJ MILICE DABOVIĆ OTVARA PITANJE: Da li je za nasilnike SRBIJA RAJ?! Kakve kazne prete?

Ona je ispričala da je Simon nakon svađe nasrnuo na nju i pretukao je
Objavljeno: 17:14h

Košarkašica Milica Dabović noćas je pretučena. Nju je najpre pretukao a potom davio njen bivši dečko Šime Šiklić Simon, tvrdi ona.

OK, znate da Espreso ima aplikaciju. Niste znali da je od danas još bolja!

Fizičkom napadu prethodila je svađa zbog starlete Soraje, jer je Simon fotografisan sa starletom na jednom nastupu.

Košarkašica, koja je inače ranije učestvovala u akciji Kurira "Stop nasilju" napad je odmah prijavila policiji.

Javila se uplakana Milica Dabović: Ovo je njena prva reakcija nakon što ju je prebio dečko!

Ona je ispričala da je Simon nakon svađe nasrnuo na nju i pretukao je.

foto: Aleksandar Jovanovic Cile

- Ovo želim da kažem javno jer sam i sama pre dva meseca učestvovala u kampanji Kurira Stop nasilju, ne sluteći da će me stići takva sudbina. Prijavila sam ga policiji, sada je sve na državnim organima! Hoću samo da poručim da niko ne treba da trpi nasilje - rekla je Milica.

POSLANICI I NAROD PODRŽAVAJU! U ovoj zemlji smete da bijete ženu JEDNOM, i to se ne računa!?

Pitanje kako nasilnik može da odgovara za napad postavili smo Tijani Kostić, advokatici koja zastupa žrtve nasilje koje su štićenice Sigurne kuće.

foto: Đorđe Popović

Ona navodi da u obzir treba uzeti više faktora.

- Ukoliko su živeli zajedno, odnosno ukoliko su bili u vanbračnoj zajednici, odgovarao bi za nasilje u porodici gde je za osnovni oblik predviđena kazna zatvora od 3 meseca do 3 godine.

- Ukoliko to nije slučaj, krivični postupak bi se vodio protiv njega zbog nanošenja lakih telesnih povreda za koje je zaprećena novčana kazna ili kazna zatvora do godinu dana.

- Teži oblik krivičnog dela lake telesne povrede za koji je zaprećena kazna zatvora do tri godine, postoji ukoliko je povreda naneta oružje, oruđem ili drugim sredstvom podobnim da telo teško povredi ili zdravlje teško naruši.

Prema izjavi oštećene vrlo verovatno se isključuje pokušaj ubistva - zaključuje Kostićeva.

Povodom ovog slučaja oglasila se i Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće koja kaže da veruje da će policija i tužilaštvo adekvatno reagovati.

- Nadležni će reagovati na pravi način, mnogo bolje institucije sada reaguju kad je nasilje nad ženama u pitanju. Bezbroj puta sam govorila da niko ne zna šta sutra može da mu se desi, pa tako ni jedna javna ličnost kao što je Milica. Niko ne zna da li će postati žrtva kao što ne zna da li će se razboleti.

- Ovo je drastičan primer popularne mlade afirmisane sportistkinje, kod koje postoji sve najčistije u karijeri i dogodi joj se ovako nešto. Velika stvar je što je progovorila i to za medije i što je spremna da pošalje ostalim ženama poruku da prijave nasilje i da ne ćute - zaključila je Vesna Stanojević.

foto: Petar Lazović

Podsetimo, ovo nije prvi put da je Šime Šiklić Simon hapšen. On je zbog napada 2015. godine uhapšen nakon što je napao obezbeđenje jednog tržnog centra u Beogradu, kada se parkirao na mesto rezervisano za osobe sa invaliditetom.

Bonus video:

Ispovest žrtve porodičnog nasilja

(S. Trajković)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.