DOMAĆE JAGODE STIGLE I NA BEOGRADSKE PIJACE: Evo kolika je cena po kilogramu
Jagode, Foto: RINA

stiglo omiljeno voće

DOMAĆE JAGODE STIGLE I NA BEOGRADSKE PIJACE: Evo kolika je cena po kilogramu

Vremenske prilike su ove godine išle na ruku poljoprivrednim proizvođačima

Objavljeno:

Prve jagode su stigle na beogradske pijace, a cene se kreću od 400 dinara, pa sve do 1.200 dinara za kilogram.

Vremenske prilike su ove godine išle na ruku poljoprivrednim proizvođačima. Prve jagode su već rodile i prodaju se na beogradskim pijacama, a kako prodavci tvrde sve su domaće i ukusne. MONDO je posetio tri beogradske pijace, a cene za kilogram ove voćke se dosta razlikuju.

Na Kalenić pijaci se domaće jagode prodaju za 1.200 dinara po kilogramu. Kako kaže prodavac stigle su iz Čačka i sitne su. One krupnije se prodaju za 400 do 500 dinara po kilogramu, zavisi od tezge do tezge. Na Zemunskoj pijaci se domaće jagode prodaju po ceni od 500-600 dinara za kilogram.

Jagode
Jagodefoto: RINA

Žena koja je pazarila ove jagode je rekla za naš portal da je kupila kilogram, ali da nije baš bila zadovoljna. "Moram da kažem da su bezukusne, daleko od toga da su domaće. Kupila sam kilogram i gorko zažalila, idu u kolače", rekla je žena na pijaci. Beograđanin koji je pazario na pijaci u Borči kaže da na ovu pijacu još uvek nisu stigle "one krupnije".

"Pazario sam neke - II klasu i Grčke, 540 dinara. Onih krupnijih ni nema", rekao je za naš portal. Kako smo juče pisali, jagode su stigle i na čačanske pijace. Prodavci su rekli da je njihova cena 450 po kilogramu, što je za oko 50 dinara jeftinije nego prošle godine.

Bonus video:

02:24

MOJE JAGODE SU NAJSLAĐE! Nikola Miletić se već 20 godina bavi uzgojem ovog voća, a u posao su uključeni svi članovi porodice! (KURIR TV)

(Espreso/Mondo/J.D./Prenela: N.J)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.