NA TEZGE STIGLE PRVE JAGODE: Crveni sočni plodovi jeftiniji nego prošle godine, evo kolika je cena po kilogramu
Jagode, Foto: RINA

čačanska pijaca

NA TEZGE STIGLE PRVE JAGODE: Crveni sočni plodovi jeftiniji nego prošle godine, evo kolika je cena po kilogramu

Prodavci dodaju da su prve jagode takođe stigle na tezge, a evo kolika je njihova cena po kilogramu

Objavljeno:

Vaskršnji post je u svom zenitu, a oni koji su se odlučili na ovaj čin imaju veliki izbor hrane na čačanskoj pijaci. Tome su doprineli povoljni vremenski uslovi ovog proleća, kako kažu prodavci, vreme je išlo na ruku poljoprivredn im proizvođačima.

- Najviše se prodaju pasulj tetovac i krompir, posebno oni koji poste na vodi. Uglavnom tokom ovog posta dobro se prodaje svo sezonsko povrće. Cena pasulja tetovca je 450 dinara po kilogramu, smatram da je to pristpačna cena za svačiji novčanik, jer, uglavnom kupuju po pola kilograma, rekao je za RINU prodavac Saša Ćendić.

Prodavac
Prodavacfoto: RINA

Prodavci dodaju da su prve jagode takođe stigle na tezge, a njihova cena je 450 po kilogramu. što je za oko 50 dinara jeftinije nego prošle godine.

- Krompir staje 100 dinara, naša najbolja salata iz Trbušana košta 50, mladi crni luk, takođe 50, kolačar krupni 150, 130 sitni mladi, dok se cene mladog krompira koji stiže na naše tezge kreću od 250 do 300, tikvice 150, praza od 150-180, beli u poroseku po glavici 30, a po kilogramu od 600 do 1000, krastavci su 140, mladi kupus 100 dinara po kilogramu. Pripremio sam i lukovinu za farbanje vaskršnjih jaja, koja staje 100 dinara, međutim stalnim kupcima poklanjam, istakao je Saša.

Riba u ovom periodu konzumira se za Blagovesti i Cveti, stoga prodavci imaju pune ruke posla.

- Cena ribe se nije menjala, cena oslića se kreće 430 do 600, skuša 400, od žive ribe najviše se prodaju šaran i pastrmka, šaran je 750, a pastrmka 800 dinara. Imamo veliki izbor i morske i slatkovodne ribe. Cena ribe pred Cveti se neće povećavati, ali se tada u ovom periodu ona najviše prodaje”, zaključio je Zoran Zornić iz jedne od ribarnica koja se nalazi na čačanskoj pijaci.

Prodavac
Prodavacfoto: RINA

Bonus video:

02:24

MOJE JAGODE SU NAJSLAĐE! Nikola Miletić se već 20 godina bavi uzgojem ovog voća, a u posao su uključeni svi članovi porodice! (KURIR TV)

(Espreso / RINA / Prenela: J.N.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.