DANAS ISTIČE ROK: Ne zaboravite da platite ovu obavezu!
Muškarac drži novčanik, Foto: George Mdivanian / Panthermedia / Profimedia

Krajnji rok

DANAS ISTIČE ROK: Ne zaboravite da platite ovu obavezu!

Krajnji rok do kada treba podneti poresku prijavu i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače za februar, je 15. mart

Objavljeno:

Prema kalendaru Poreske uprave (PU) o poreskim obavezama firmi za mart, danas ističe rok za plaćanje najvećeg broja obaveza, među kojima su plaćanje akontacije poreza i doprinosa na prihode od samostalne delatnosti za februar, kao i doprinosa za sveštenike i verske službenike, domaće državljane zaposlene u inostranstvu i inostrane penzionere za februar.

Krajnji rok do kada treba podneti poresku prijavu i platiti doprinose za obavezno socijalno osiguranje za osnivače za februar, je 15. mart.

Dinari /ilustracija
Dinari /ilustracijafoto: Profimedia

I rok za podnošenje poreske prijave i plaćanje PDV za februar, podnošenje obrasca PID PDV 1 za februar ako je u tom mesecu ispunjen jedan od kriterijuma za sticanje statusa obveznika PDV koji pretežno obavlja promet dobara u inostranstvu, plaćanje akontacije poreza na dobit pravnih lica za februar, ističe danas.

Do 15. marta je neophodno platiti i akcize za drugu polovinu februara, podneti poresku prijavu za obračun akcize za prethodni mesec, kao i prijavu o obračunu akcize na struju za krajnju potrošnju za februar i platiti akcize.

Bonus video:

01:27

SAMO U OVOM SLUČAJU MOŽETE IZBEĆI POREZ Simić analizira: Zašto mladić koji čuva napuštene životinje plaća PDV za donacije?

(Espreso / Agencije/ Prenela M.L.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.