NOVI USLOVI ZA 18.000 DINARA OD DRŽAVE: Evo šta mora da se ispuni
Žena na šalteru, Foto: Dado Đilas

pare

NOVI USLOVI ZA 18.000 DINARA OD DRŽAVE: Evo šta mora da se ispuni

Za podnošenje zahteva za subvencije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka (računa)

Objavljeno:

Javni poziv za podnošenje zahteva za ostvarivanje prava na osnovne podsticaje u biljnoj proizvodnji od 18.000 dinara raspisan je 1. februara, i trajaće do 1. marta 2024. godine.

Podnošenje zahteva poljoprivrednih proizvođača za podsticaje po hektaru za biljnu proizvodnju i za refakciju akcize za gorivo odvija se nezavisno od podnošenja zahteva za subvencije za nabavku sertifikovanog semena, objavilo je danas Ministarstvo poljoprivede, šumarstva i vodoprivrede.

Kako se navodi u obaveštenju upućenom poljoprivrednim proizvođačima, neophodno je da pre podnošenja zahteva za podsticaje po hektaru biljne proizvodnje u elektronskom Registru poljoprivrednih gazdinstava (RPG) poljoprivrednici urede podatke o površinama i biljnim kulturama na parcelama i da izvrše obnovu registracije poljoprivrednog gazdinstva.

Novac i ljudi
Novac i ljudifoto: Zorana Jevtić

Za podnošenje zahteva za subvencije za ovu meru nije potrebno posedovanje fiskalnih isečaka (računa).

Takođe, dodaju, u toku je i podnošenje zahteva za refakciju akcize putem portala eAgrar, a pri kupovini goriva neohodno je da provere da li fiskalni računi sadrže potrebne podatke broj poljoprivrednog gazdinstva (BPG) i jedinstveni matični broj građana (JMBG) odnosno poreski identifikacioni broj (PIB) ukoliko se radi o pravnom licu.

Fiskalni račun i digitron
Fiskalni račun i digitronfoto: Profimedia

Sve neophodne informacije o procesu prijave, načinu i uslovima za prijavu za podsticaj za sertifikovano seme biće blagovremeno objavljene na sajtu MPŠV i Uprave za agrarna plaćanja, kao i na društvenim mrežama Fejsbuk i Instagram.

Bonus video:

01:34

OTKRIVENO KOLIKI NOVAC BI UŠTEDELI POLJOPRIVREDNICI UKOLIKO ZADRŽE SVOJE PRAVO! Stručnjaci bez dileme: Nemačka je ponižena država

(Espreso/Blic/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.