POJAVILI SU SE NAVODI DA SE RAZMATRA PROMENA GRANICE ZA ODLAZAK U PENZIJU ZA OVU GRUPU: Oglasili se iz Ministarstva
Penzioneri, Foto: Beta / Dragan Gojić

PENZIONERI

POJAVILI SU SE NAVODI DA SE RAZMATRA PROMENA GRANICE ZA ODLAZAK U PENZIJU ZA OVU GRUPU: Oglasili se iz Ministarstva

Zvanično saoptštenje povodom penzija u Ministarstvu odbrane

Objavljeno: 14:20h

Radi istinitog obaveštavanja javnosti i sprečavanja širenja glasina, Ministarstvo odbrane saopštava da se u ovom trenutku ne razmatraju izmene i dopune Zakona o Vojsci Srbije kojim bi se promenila zakonska granica za odlazak u penziju niti smanjio iznos otpremnina koje se u tim slučajevima isplaćuju.

Takođe, navodi se u saopštenju, ne razmatra se izmena podzakonskih akata koji regulišu način obračuna jubilarnih nagrada za profesionalne pripadnike Ministarstva odbrane i Vojske Srbije.

- Ukazujemo da najnovije saopštenje Vojnog sindikata sadrži niz spekulacijana pomenute teme kao i pogrešna tumačenja normativa poput onog - da se iznos otpremnina reguliše podzakonskim aktima čija se izmena, navodno, priprema. Naime, ovo pitanje uređeno je Članom 88. Zakona o VS, čija se izmena, ponavljamo - ne razmatra - navodi se iz ministarstva:

1 / 4 Foto: MINISTARSTVO ODBRANE

- Podsećamo da i postojeća zakonska rešenja omogućavaju produžetak profesionalne vojne službe ukoliko za to postoji potreba i saglasnost lica kome se na taj način odlaže odlazak u penziju.

Današnje saopštenje Vojnog sindikata koje sadrži neproverene i netačne informacije u vezi sa pitanjima statusa i standarda pripadnika MO i VS jeste ponovni neuspeli pokušaj da se dezinformišu naši pripadnici i celokupna javnost, zaključuje se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Bonus video:

01:33

SVE POTREBNE INFORMACIJE ZA PENZIONERE: Podeljeno u grupe, OVA STVAR JE PRESUDNA! Iz PIO Fonda detaljno o POVEĆANJU penzija

(Espreso / Kurir / Prenela: A.P)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.